12 sfaturi de slăbire. Ţine cont de ele dacă vrei să reuşeşti să slăbeşti

0
455

Internetul e plin de sfaturi de slăbire. Dar nu toate sunt la fel. Unele chiar sunt de folos. Nu trebuie decât să observi şi să analizezi ce îți foloseşte cu adevărat. Cele de mai jos sunt verificate şi suntem convinşi că dacă le aplici cu atenţie vei reuşi să slăbești lună de lunaă câte 4-5 kilograme. E adevărat că nu vei slăbi spectaculos cât ai bate din palme. Dar vei slăbi sigur şi sănătos. În timp ce slăbeşti şi viaţa ta va capăta un făgaş mai bun şi mai atent cu ţine însuţi.

Primele 6 sfaturi de care să ții cont

 1. Nu sări peste micul dejun. Dacă sari peste micul dejun îţi lipseşti organismul de minerale şi vitamine de care are nevoie. Mai mult, toată ziua vei avea senzaţie de foame şi sigur vei recurge la mâncăruri nesănătoase.
 2. E bine să ai mese regulate. Dacă respecţi mereu acelaşi orar alimentar grăsimile din organism se vor arde mai repede. În plus, te ajută să te hrăneşti sănătos.
 3. Consumă legume şi fructe. Consumate în cantităţi moderate, atât fructele cât şi legumele sunt de ajutor în alimentaţie şi în procesul de slăbire.
 4. Fă exerciţii fizice. Îţi întreţii trupul şi eşti mai dinamic. Te ajută să slăbeşti mai repede şi să ai o stare de spirit mai bună. Mai ales dacă faci exerciţii fizice în aer liber.
 5. Consumă multă apă. Câteodată se întâmplă să confunzi senzaţia de foame cu cea de sete. Şi, deşi ţi-e sete, începi să mănânci ce ai la îndemână. Asigura-te că ai băut apă suficientă înainte să începi să mănânci. În plus, dacă nu-i oferi apă organismului vei ajunge la retenţie de apă, care este o problema ce provoacă mari bătăi de cap.
 6. Alege mâncăruri bogate în fibre. Mâncărurile bogate în fibre te ajută să ajungi la saţietate mult mai repede decât altele. Sunt ideale în curele de slăbire.

 

Încă 6 sfaturi sănătoase

 1. Citeşte etichetele alimentare. Învaţă cum să citeşti etichetele alimentelor pe care le cumperi. Aşa o să ştii valorile nutritive şi cât de sănătoase sunt. În unele cazuri te vei speria şi vei refuza să le mai consumi.
 2. Nu-ţi interzice anumite mâncăruri. De câte ori îţi interzici ceva, respectivul aliment reprezintă o atracţie deosebită pentru tine. Şi probabil că nu vei rezista până când nu vei gusta o anumită cantitate.
 3. Nu-ţi face rezerve de junk food. Nu le păstra la îndemână, că să nu fii tentat să le consumi. Pregăteşte-ţi mâncare sănătoasă, chiar dacă presupune un efort.
 4. Redu consumul de alcool. Un pahar de vin conţine tot atâtea calorii cât o bucată de ciocolată. Dacă vrei să slăbeşti, redu consumul de alcool. Dacă poţi, lasă-te complet.
 5. Planifică-ţi mesele. Gândeşte-te ce e mai sănătos pentru tine să consumi la micul dejun, la prânz şi cină. Ba îţi poţi planifica şi gustările. Aşa vei ştii aportul caloric, cât de sănătoase sunt mâncărurile şi dacă e musai să faci sport un pic mai intens într-o anume perioadă.
 6. Foloseşte o farfurie mai mică. Se întâmplă deseori să te saturi înainte să consumi tot ce ai pus pe farfurie. Dar mai îndesi un pic, că să termini tot. Asta nu e deloc sănătos şi de folos în diete.

 

Ştim că poate părea o bătaie de cap la început, dar lucrurile enumerate te ajută să îţi formezi obiceiuri sănătoase. Vei vedea rezultatele în perioadele de dietă dar şi în zilele obişnuite. Vei ajunge la o siluetă de invidiat şi, în acelaşi timp, analizele tale medicale vor fi mult mai bune. Vei avea un tonus mai ridicat şi te vei bucura de viaţă.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici