3 alimente bogate în grăsime care te ajută să slăbești

0
549

Dacă încerci să slăbești, numărul caloriilor contează. Dar asta nu înseamnă că toate alimentele bogate în grăsime și calorii trebuie să fie eliminate din viața ta. Alimentele bogate în grăsimi au  multe calorii deoarece fiecare gram conțime 9 calorii, comparat cu proteinele și carbohidrații care au în jur de 4 calorii pe gram. Studii recente au demonstrat faptul că anumite alimente grase te ajută să controlezi foamea și pofta de mâncare și că ele sunt arse pentru energie și nu stocate în corp drept grăsime.

Alimentele bogate în grăsimi, precum nucile, avocado și uleiul de măsline au avantaje în pierderea kilogramelor.

1. Nucile

Imagini pentru nuci

Mulți oameni renunța la nuci deoarece sunt bogate în calorii. Cu toate acestea, femeile care mănâncă nuci de două ori pe săptămână sunt mai puțin predispuse obezității, comparat cu femeile care nu le consumă. Există și un studiu care a arătat faptul că oamenii care consumau nuci și alune aveau talia mai mică decât cei care nu mâncau deloc nuci și alune.

Nucile sunt mai sățioase în comparație cu alți carbohidrați. În plus, nucile mențin un nivel echilibrat al sângelui. Nu toate caloriile din nuci sunt absorbite de corp.

2. Avocado

Imagine similară

Avocado oferă 20 de vitamine și minerale diferite. A fost demonstrat și faptul că avocado te ajută șă îți subțiezi talia și previne obezitatea. Avocado este bogat în grăsimi nesaturate care îți dau senzația de satietate pentru mai mult timp și ajută în menținerea unui nivel echilibrat de zahăr în sânge. Avocado este, de asemenea, plin de antioxidanți care joacă un rol important în menținerea nivelului de insulină.

3. Uleiul de măsline

Imagini pentru nuci. ulei de masline, avocado

Cei care aleg să consume ulei de măsline în loc de ulei de floarea-soarelui sunt cu aproximativ 38% mai puțin predispuși la obezitate. Compușii aromatici din uleiul de măsline contribuie la menținerea stării de satietate pentru mai mult timp. Dacă vrei un ulei de măsline bun, alege un ulei italian pentru că acesta se presupune a fi mai bun decât cel spaniol, grecesc sau australian.

Ai consumat vreunul din alimentele menționate în acest articol? Sau faci parte din categoria celor care le-au evitat din cauza grăsimilor pe care le conțin?

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici