5 alimente care te ajută să slăbești

0
706

Îți dorești să ajungi de la burta cu colăcei la abdomenul bine definit? Balonarea și grăsimea nedorită din jurul taliei te fac să te simți incomfortabil și stânjenită. Pentru a face o diferență între cele două, trebuie să știi că balonarea este temporară, fiind cauzată de reacția la anumite alimente, stil de viață sau chiar boli ale inimii sau ficatului. Balonarea este, de fapt, gazul din intestine, nu exces de grăsime.

Totuși, dacă ai kilograme în plus de care vrei să scapi pe termen lung, singura soluție este să slăbești. Chiar dacă este vorba de o simplă balonare sau despre exces de grăsime, ambele îți creează o problemă legată de burtă. Ce alegi să pui în furculiță te poate ajuta să îți atingi idealul legat de greutate.

Conținuă să citești pentru a afla despre cele 5 alimente care te ajută să obții abdomenul mult visat.

  1. Semințele de chimen

Chimenul este o plantă frumos mirositoare, cu flori galbene. Semințele uscate de chimen sunt foarte nutritive, conțin fibră, magneziu, calciu, fier și au fost utilizate încă din timpuri străvechi pentru digestie. Chimenul ajută mușchii gastrointestinali să se relaxeze, iar asta duce la eliminarea gazului făcând senzația de balonare să dispară. Este recomandat să mestecăm jumătate de linguriță de chimen după fiecare masă sau atunci când ne simțim balonate. O variantă mai plăcută este și ceaiul: adaugă o linguriță de semințe de chimen unei cești de apă fiartă, lasă-le cinci minute, separă ceaiul de semințele de chimen și apoi servește-l.

Imagini pentru chimen

2. Somonul

Somonul are două beneficii atunci când vine vorba de slăbit. Acesta conține acizi grași omega 3 și vitamina D. Somonul reprezintă o sursă excelentă de vitamina D, iar somonul sălbatic are de 4 ori mai multă vitamina D decât cel din crescătorii. Insuficiența vitaminei D din sânge duce spre obezitate. Așadar, vitamina D este esențială pentru sănătatea noastră. Acizii grași omega 3 din somon și alți pești grași pot, de asemenea, să ne ajute în lupta cu kilogramele în plus. Specialiștii sunt de părere că acești acizi grași ne ajută să ardem grăsimea mai repede și, astfel, să slăbim.

Imagini pentru somon

3. Ouăle

Dacă vrei să slăbești, ouăle sunt o modalitate excelentă pentru a-ți începe ziua. Ouăle sunt îmbogățite cu proteine, iar consumarea lor la micul dejun îți furnizează energie. Un studiu a dovedit că oamenii care consumă ouă la micul dejun sunt mai puțini predispuși să mănânce mai mult decât trebuie pe parcursul zilei. Ouăle conțin și alti nutrienți care îți păstrează stomacul curat. Ele sunt și o sursă bogată de vitamina B12, un nutrient care îți ajută corpul să scape de celulele de grăsime. Dacă ești îngrijorat cu privire la colesterolul din ou, un studiu din 2008 a demonstrat că un ou pe zi este sănătos pentru inima ta.

Imagini pentru oua fierte

 

Imagini pentru ulei de masline

 

4. Uleiul de măsline

Grăsimile nesaturate găsite în uleiul de măsline ajută în controlul nivelului de zahăr din sânge, care joacă un rol important în reducerea grăsimii. Totuși, înainte de a turna ulei de măsline peste mâncarea ta, amintește-ți că o lingură de ulei de măsline conține până la 120 de calorii.

 

 

 

5. Asparagus

În timp ce toate legumele verzi sunt nutrienți săraci în calorii care promit o viață sănătoasă, asparagus aduce trei beneficii împotriva balonării și, implicit, te ajută să slăbești. Primul este sursa de prebiotice, care ajută la creșterea bacteriilor ”bune”, care mențin o balanță sănătoasă a sistemului digestiv, reducând gazul. Asparagus conține, de asemenea, fibre solubile și insolubile care presupun substanțe anti-inflamatorii. Pentru a preveni balonarea, consumă asparagusul gătit cu aburi.

Imagini pentru asparagus

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici