Încerci din greu să slăbești, dar nu ai niciun rezultat. Slăbești un kilogram, două la început și după o lună recapeți greutatea inițială. Ai ținut și o dietă, însă grăsimea de pe abdomen nu a dispărut.
Ești pe cale să renunți la ideea de a slăbi câteva kilograme? Iată de ce nu trebuie să faci asta! Rezultatele pozitive asupra corpului tău întârzie să apară din mai multe cauze, dar să te dai bătut nu este cea mai bună decizie. Un corp cu o greutate normală este mai sănătos și mai ferit de boli. Citește în continuare pentru a afla principalele cauze pentru care nu ai succes cu slăbitul.
- Stilul de alimentație nesănătos
Ai mâncat doar la o singură masă din zi și totuși nu ai reușit să slăbești? Există o explicație. Te-ai înfometat și atunci când în sfârșit ai mâncat a fost ceva plin de calorii și nesănătos. Ei bine, află că în acel moment în care stomacul tău a primit mâncare a stocat toate caloriile în corpul tău. Rezultatul automat va fi îngrășarea.
În fiecare zi trebuie să mănânci de trei ori pe zi plus încă două gustări între cele trei mese principale ale zilei. Micul dejun, prânzul și cina trebuie neapărat să fie alcătuite din alimente sănătoase precum legume, fructe, cereale integrale, ouă fierte, carne și brânză slabă. Cele mai bune variante pentru gustări sunt fructele.
- Prea puține ore de somn
Chiar dacă pare greu de crezut, somnul este destul de important în curele de slăbire. Un om sănătos are nevoie de 8 ore de somn pe fiecare noapte pentru ca organismul său să funcționeze corect. Lipsa de somn duce la senzații de foame, ceea ce înseamnă mai multe calorii pe care le vei mânca.
- Consumul mare de carbohidrați
Majoritatea românilor mănâncă foarte multă pâine și produse de patiserie. Din nefericire, acestea încetinesc cu adevărat procesul de slăbire. Iată care sunt variantele de carbohidrați sănătoși: cereale integrale, fasole, cartofi, paste integrale, orez brun și banane.
- O dietă mult prea dură
Este adevărat că o dietă care îți interzice să mănânci multe alimente te va conduce către un rezultat rapid, dar acest lucru nu este deloc sănătos. În primul rând că vei pierde multe substanțe nutritive de care are nevoie corpul tău pentru a funcționa corect și, în al doilea rând, după ce ai încheiat dieta, kilogramele vor începe să se acumuleze din nou. Cu siguranță că nu vrei acest lucru și îți dorești să îți păstrezi o greutate normală.
Ideal este ca dieta pe care o urmezi să se transforme într-un stil de viață pe care să îl urmezi mereu, de aceea nu trebuie să fie una mult prea restrictivă.