5 paşi esenţiali pentru o slăbire sănătoasă

0
423

Kilogramele în plus sunt o problemă care de multe ori stă în calea fericirii noastre. Adesea, întâlnim dificultăţi chiar şi în menţinerea greutăţii la aceeaşi valoare. Avem câteva sugestii care se pot dovedi a fi utile în acest scop.

  1. Nu te înfometa. Uneori pare o idee bună, pentru o , a pierde în greutate într-un timp record, însă dezavantajele nu pot fi deloc ignorate. Înfometarea este o cauza pentru numeroase boli şi nu poate fi o soluţie de durată deoarece atunci când veţi începe să va alimentaţi veţi câştiga imediat în greutate. O slăbire sănătoasă nu implică infometarea.

 

  1. Renunţă la fast food şi semipreparate, dar şi la produse pe care le găseşti în patiserii şi cofetării. Alege un regim alimentar echilibrat, redus în calorii, amidon şi zahăr. Optează pentru legume, fructe, cereale, seminţe şi nuci. De asemenea, alege o metodă sănătoasă de a prepara mancarea şi anume: renunţă la prăjeli, alege prepararea la cuptor sau fierberea. Totodată, limitează consumul de carne pentru a ajunge la o slăbire sănătoasă și optează pentru peşte sau fructe de mare.

 

  1. Porţii mici şi dese. Reducerea porţiilor este esenţială pentru a pierde în greutate și pentru o slăbire sănătoasă, însă chiar şi aşa, este indicat ca ultima masă să fie înainte cu 4 ore de somn.

 

  1. Nu e vorba doar de ce mănânci ci şi de ceea ce bei. Alege bauturile fără zahar, necarbogazoase şi exclude băuturile alcoolice. Soluţia ar fi să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă plată. Pe tot parcusul vieții trebuie sa fin căt mai sănătoși, iar apa este esențială.

slabire sanatoasa

  1. Fii activă! Nu suntem creeaţi pentru a fi sedentari, în corpul nostru mişcarea este continuă. Alege să faci sport, să fii activă. Alege să urci scările chiar dacă sunt rulante, să mergi pe jos câteva staţii până la muncă chiar dacă poti lua un mijloc de transport, alege o plimbare în parc în locul unui film acasă, iar dacă vrei să obţii un rezultat cât mai rapid alege sala de sport, alergatul sau exersatul acasă. O slăbire sănătoasă ceează o armonie între corp – minte – suflet.

 

Cu determinare şi perseverentă putem obţine rezultatul dorit prin înlocuirea obişnuinţelor toxice cu unele sănătoase – care ne îmbunătăţesc semnificativ calitatea vieţii. Schimbarea, de cele mai multe ori nu este ceva uşor de realizat, însă adesea e ceva obligator pentru binele nostru, sau de ce nu inevitabil.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici