5 recomandări pentru cei care vor să slăbească eficient

0
413

Ştim că ai citit cel puţin 1 milion de recomandări pe internet care să te ajute să slăbeşti. Unele au fost de folos, altele nici vorbă. Ba chiar ţi-au deteriorat sănătatea. Cele de mai jos sunt verificate chiar de noi şi sunt cu adevărat utile. Vei vedea şi de ce.

Nu mai mânca în oraş dacă vrei să slăbeşti

Atunci când mănânci în oraş nu ai controlul asupra ceea ce consumi. Puţine restaurante afişează şi respectă caloriile notate în meniu. În plus, nu ştii nimic despre conservanţi, termene de garanţie şi alte lucruri importante. Găteşte acasă aşa încât să poţi controla lucrurile. Măcar pe perioada în care îţi doreşti să slăbeşti.

Nu merge la cumpărături când eşti flamand

Atunci când mergi la cumpărături flămând eşti tentat să pui în coşul de cumpărături tot felul de lucruri. Multe de care nu ai nevoie, care te împiedică să slăbeşti şi îţi consumă bugetul. Mai mult, vei pune în coş snacks-uri pe care le vei consumă îndată ce vei trece de casa de marcat. Şi când vei ajunge în propria bucătărie vei fi demotivat să începi să găteşti sănătos şi să te ţii de principiile de slăbire care ţi-au fost recomandate de dietetician.

Citeşte etichetele cu atenţie

E adevărat, e greu la început, pentru că sunt tot felul de substanţe şi termeni pe care nu-i cunoşti. Dar cu cât întâlneşti mai multe E-uri (de obicei conservanţi şi coloranţi) pe o singură eticheta, renunţă la acel produs. Acumulează treptat informaţiile de care ai nevoie aşa încât să înţelegi ce bagi în gură. Aici e vorba mai mult de sănătate decât de slăbire. Dar ajută şi la pierderea în greutate.

Consumă nuci dacă vrei o gustare

Cunoaştem şi noi senzaţia aceea supărătoare care te îndeamnă să dai iama la frigider sau la dulap că să gusti ceva. E foarte dăunătoare. E bine să ai în casă nuci (de tot felul) şi când te confrunţi cu o astfel de situaţie să ronţăi câteva. Ele chiar sunt sănătoase şi gustoase. Curând îţi vei face un obicei bun din a le consuma. E adevărat, unele nu-s deloc ieftine. Dar te asigurăm că merită efortul.

Începe un blog despre cum ai slăbit tu

Aici trebuie să te pricepi un pic la scris, pozat şi, în general, la tehnică modernă. Dar va fi o motivaţie suficientă aşa încât să continui şi când rezultatele întârzie să apară. Sau, dacă nu se poate să faci un blog, slăbeşte împreună cu o prietenă. Faptul că veţi trece împreună prin diverse situaţii îţi va fi de mare ajutor. Şi pentru ea la fel.

Indiferent ce dietă foloseşti, indiferent de sfat aplici e bine să iei în calcul că rezultatele apar după o perioadă, nu imediat. Fii perseverent, mergi până la capăt. Şi, dacă e nevoie, cere ajutor cuiva drag în acest proces mai dificil pentru ţine. Slăbirea în familie este ideală şi de mare ajutor.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici