6 metode simple de slăbit bazate pe știință

0
669
slabeste cu proteine

 

7 Metode de Slabire Rapida

Excesul de greutate nu înseamnă neapărat ceva nesănătos. Există o mulțime de oameni supraponderali care sunt perfect sănătoși. Paradoxal, multe persoane cu o greutate normală au multe probleme de sănătate asociate cu obezitatea. Acest lucru se întâmplă deoarece grăsimea de sub piele este mai mult o problemă estetică decât una legată de sănătate.

Dacă și tu ai un exces de grăsime în jurul taliei, de exemplu,  chiar dacă nu ai o greutate mai mare decât este normal, atunci ar trebui să urmezi câteva sfaturi să scapi de aceasta. Toate femeile care depășesc 102 cm în talie suferă de așa-numita obezitate abdominală.

Mai jos sunt prezentate 6 metode de slăbit bazate pe știință:

  1. Nu consuma zahăr și evită băuturile îndulcite cu zahăr!

Imagini pentru zahar

Studiile arată că zahărul are numeroase efecte negative asupra metabolismului. Acesta este compus din glucoză și fructoză, aceasta din urmă putând fi metabolizată numai de ficat. Atunci când mâncăm zahăr, ficatul se umple de fructoză și este forțat să o transforme în grăsime. Numeroase studii au arătat că excesul de zahăr, cel mai mult fiind datorat cantității mari de fructoză, duce la acumularea grăsimii în jurul abdomenului. Nu confunda această fructoză cu cea din fructe. Consumă fructe în mod regulat pentru că acestea sunt bogate în fier, reducând efectele negative ale fructozei și cu siguranță ajută în procesul de slabire.

Zahărul lichid este și mai periculos. Caloriile lichide nu sunt înregistrate de creier la fel ca cele solide și astfel, atunci cand bem o băutură îndulcită cu zahăr, ajungem să consumăm mai multe calorii. Studiile au arătat că băuturile îndulcite cu zahăr au crescut riscul de obezitate la copii cu 60%.

Renunță la băuturile îndulcite cu zahăr și redu consumul de zahăr din alimentația ta de zi cu zi, dacă vrei să slăbești și să ai o viață sănătoasă.

2. Consumă mai multe proteine și vei slăbi garantat

Imagini pentru proteine

Proteina este cel mai important macronutrient când vine vorba de slăbit. A fost demonstrat că reducerea înfometării cu 60% crește metabolismul cu 80-100 de calorii pe zi și te ajută să mănânci cu până la 441 mai puține calorii pe zi.

 

Dacă slabitul este unul dintre țelurile tale, adăugarea proteinelor de tipul ouă, pește, legume, nuci, carne în dietă ta este cea mai eficientă schimbare pe care o poți face.

3. Scoate carbohidrații din alimentație

Imagini pentru carbohidrati

Eliminarea carbohidraților este o metodă eficientă de slăbire. Numeroase studii susțin faptul că persoanele care au eliminat carbohidrații și-a micșorat apetitul și astfel au slăbit.

Dacă vrei să slăbești, ia în considerare să reduci consumul de carbohidrați până la 50 de grame pe zi. Evită pâinea albă, pastele și alimentele de acest fel.

 

4. Consumă alimente bogate în fibră, în special fibră vâscoasă

Imagini pentru fibre

De multe ori a fost demonstrat faptul că introducerea fibrelor în alimentație a ajutat la slabit. Un studiu realizat pe 5 ani a demonstrat că mâncând 10 grame de fibră solubilă pe zi se reduce grăsimea de pe corp cu 3,7%.

Cea mai bună metodă prin care poți să mănânci mai multe fibre este prin consumul de plante și fructe sau ovăz.

5. Fă mișcare!

Imagini pentru exercitii abdomen

Exercițiile sunt foarte importante dintr-o mulțime de motive. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care poți să le faci dacă vrei să slăbești, să ai o viață sănătoasă și să te ferești de boli este să faci mișcare.

Un studiu bazat pe un antrenament de 6 săptămâni a demonstrat cum grăsimea de pe corp a fost redusă vizibil.

6. Verifică alimentele și află exact cât mănânci

Imagini pentru verifica alimentele

Ce mănânci este foarte important. Aproape toată lumea știe acest lucru. Cu toate acestea, în mod surprinzător, mulți oameni nu au nici cea mai vagă idee despre ceea ce mănâncă.  Pentru cineva care vrea să slăbeasă, este foarte important și esențial să verifice alimentele pe care le consumă, măcar pentru o anumită perioadă. Asta nu înseamnă că trebuie să citim mereu pe ambalajele alimentelor pe care le cumpărăm, dar în cazul în care dorim o schimbare la corpul nostru, acest lucru ar fi necesar.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici