Accelerează-ți metabolismul și slăbește

0
440

Îți poți îmbunătății metabolismul?

Cât de repede poate corpul tău să ardă caloriile depinde de mai multe lucruri. Unii oameni moștenesc un metabolism rapid. Bărbații tind să ardă mai multe calorii decât femeile, chiar și atunci când se odihnesc. Pentru majoritatea persoanelor, metabolismul încetinește după vârsta de 40 de ani. Chiar dacă nu îți poți alege vârsta, sexul, genele, există multe alte moduri prin care îți poți îmbunătății metebolismul.

Iată câteva dintre acestea:

Dezvoltă-ți mușchii

boost metabolism

Corpul tău arde calorii în mod constant, chiar și atunci când nu faci nimic.Acest lucru se întâmplă mai mult la oamenii cu mai mulți mușchi. O jumătate de kilogram de mușchi arde 6 calorii pe zi. Acea mică diferență se poate face mai mare odată cu trecerea timpului. După o sesiune de exerciții pentru întinderea mușchilor, aceștia vor activa întreg corpul, crescând rata metabolismului tău.

Mărește timpul acordat antrenamentelor

boost metabolism

Exercițiile aerobice nu îți cresc mușchii, dar îți revigorează metabolismul. Cheia este să pui presiune asupra ta pentru că poți mai mult. Exercițiile de intensitate mai mare duc la arderea mai multor calorii.

 

Bea  suficientă apă

boost metabolism

Corpul tău are nevoie de apă pentru a procesa caloriile. Dacă esti deshidratată, metabolismul se va încetini. Într-un studiu, adulții care au băut 8 pahare de apă pe zi au ars mai multe calorii decât cei care au băut 4 pahare de apă pe zi. Pentru a rămâne hidratată, bea un pahar de apă înainte de fiecare masă sau gustare. De asemenea, mănâncă fructe și legume pentru că acestea conțin apă.

Mănâncă inteligent

boost metabolism

Dacă mănânci mai des te poate ajuta să slăbești. Atunci când mănânci porții mari la o diferență mare de timp, metabolismul tău încetinește. O masă cu porții mici o dată la trei sau patru ore menține metabolismul pe linia corectă și astfel vei arde mai multe calorii pe parcursul zilei.

Condimentează mâncarea

boost metabolism

Alimentele picante au substanțe naturale care îți accelerează metabolismul. Efectul este temporar, dar dacă vei consuma des alimente picante, beneficiile vor începe să apară. Folosește ardei roșu cu paste, carne etc.

 

Consumă proteine

boost metabolism

Corpul tău va arde mai multe calorii digerând proteine în loc de grăsime sau carbohidrați. Surse bune de proteine sunt carnea slabă, peștele, carnea de curcan, carnea de pui, tofu, nucile, ouăle, fasolea etc.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici