Micul dejun influențează slăbirea

0
461

Fibrele sunt o parte esențială într-o dietă echilibrată. Acestea îți îmbunătățesc digestia, sistemul imunitar, micșorează nivelul colesterolului etc. Cantitatea de fibre recomandată de specialiști este de 25 de grame pe zi la femei și 38 de grame pe zi la bărbați. Un mic dejun bogat în fibre este o modalitate perfectă pentru a începe ziua. Fibrele îți vor da senzația de satietate pentru mai mult timp și mai multă energie cu mai puține calorii. Este recomandat ca trei sferturi din micul dejun să conțină fibre. Pentru ca acest lucru să fie posibil, include cereale integrale, fructe și legume în micul tău dejun.

Cereale integrale

Imagine similară

Acestea conțin mai multe fibre decât carbohidrații rafinați precum pâinea albă. Cele mai multe fibre se găsesc în grâu integral, ovăz, orz, hrișcă, tărâțe.

Prin simplul fapt că schimbi pâinea albă prăjită de dimineață cu una din cereale integrale, vei avea parte de un mic dejun cu mai multe fibre.

Dacă ești printre cei care preferă un bol de cereale dimineața, poți opta pentru ovăz. Mai ales acum când a început vremea mai rece, un bol de ovăz cu lapte cald poate fi un mod plăcut și călduț prin care poți să îți începi ziua.

Fructele

Fructele de pădure, de exemplu, sunt bogate în fibre și le poți consuma la micul dejun într-o mulțime de feluri, fie exact așa cum sunt, fie în iaurt, smoothie sau alături de cereale.

Ideal ar fi să mănânci fructele întregi și nu să le folosești pentru suc. Sucul din fructe nu va avea la fel de multe fibre precum au fructele întregi. Și coaja este la fel de importantă deoarece și aceasta conține fibre, la unele fructe tocmai coaja fiind cea în care găsim fibre. Așadar, consumă fructe întregi ori de câte ori ai ocazia.

Imagine similară

O altă variantă, mai puțin cunoscută la noi, este avocado întins pe pâine. Acest fruct conține foarte multe fibre și este întâlnit cel mai des în restaurante alături de pâine prăjită.

Legumele

La fel ca în cazul fructelor, coaja legumelor conține fibre. Consumă legumele cu coajă pentru a profita de toate beneficiile pe care le au. Și coaja cartofilor se poate păstra, doar ai grijă să îi speli suficient de mult pentru a scăpa de pământ și alte impurități.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici