Ai slăbit și vrei să îți menții greutatea? Consumă turmeric

0
415

Nu ai auzit de turmeric?

Acesta este un condiment care se obține din rădăcina plantei cu același nume, care crește în India. Asiaticii îl folosesc în bucătăria lor zi de zi, chiar dacă la noi nu este la fel de popular. Turmericul întălnit în magzine arată ca un praf de culoare galben-portocaliu și este ingredientul principal în praful de curry.

Ce beneficii are?

Imagini pentru slabeste cu turmeric

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății noastre, turmericul te ajută să îți menții greutatea odată ce ai slăbit. A fost demonstrat printr-un studiu realizat în anul 2009 faptul că turmericul împiedică depunerea grăsimii în corp. Printre celelate beneficii ale acestui condiment se numără: proprietățile de antioxidant și antiinflamator, nivelul ridicat de fier, mangan și vitamina B6, efectele benefice în cancer, artrită, activitatea ficatului (stimulează curgerea bilei care este responsabilă de descompunerea grăsimilor) și a sistemului cardiovascular, conținutul de fibre și proteine, vitamina E, C, K, calciu, potasiu și magneziu. De asemenea, turmericul conține curcumina (pigmentul natural care dă culoarea turmericului), o substanță des folosită în medicamente.

Nu abuza de turmeric!

Turmericul face minuni, dar nu trebuie consumat în cantități prea mari. Două grame  sau două grame și jumătate de turmeric pe zi sunt suficiente. Pe lângă faptul că acest condiment poate altera gustul mâncării dacă este folosit în cantitate prea mare, ne poate afecta și stomacul. Condimentează mâncarea atât cât trebuie și vei adăuga un plus de savoare, dar și valori nutritive sănătoase.

Unde poți adăuga turmeric?

Imagini pentru slabeste cu turmeric

Poți folosi turmericul la orez, legume, fructe de mare, cartofi, ouă, linte, carne de pui, rață sau curcan, pește, murături, salate, sosuri, smoothie și ceai. Desigur, poți găsi pe internet sau în cărtile de bucate numeroase rețete în care este menționat și acest condiment.

Unde găsim turmeric?

Acesta nu este deloc greu de procurat. Întrucât este un condiment, vei găsi turmeric la raionul de condimente. De asemenea, poți întreba la magazinele cu produse naturiste sau îl poți căuta pe internet.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici