Bărbat supraponderal? Slăbeşte cu ceai verde şi sport

0
454

Ai ajuns la vârstă mijlocie, eşti supraponderal şi te supără prostata? Există o soluţie – ceaiul verde. Acesta conţine nişte substanţe numite catechine care stimulează metabolismul lipidelor şi au efect îmbucurător în sănătatea prostatei dar şi în prevenirea sau tratarea cancerului. În 2005 s-au făcut studii cu privire la ceaiul verde, efectele sale medicale şi de inducere a slăbirii. Rezultatele au fost bune în situaţiile în care consumul de ceai verde s-a asociat cu o alimentaţie supravegheată şi cu activităţi sportive. De asemenea, a avut efecte dovedite în prevenţia şi tratarea unor forme de cancer.

O combinaţie de factori – ceai verde, sport, alimentaţie supravegheată

Aşadar, dacă vrei să slăbeşti şi să-ţi tratezi prostată, primul pas este să-ţi consulţi medicul. Pe baza fişei tale medicale acesta îţi recomandă un număr de calorii indicat situaţiei tale. Pe lângă consumul alimentar sub respectiva valoare calorică, poţi asocia consumul de ceai verde (ceai sau extract) şi efort fizic moderat dar constant. Această combinaţie de factori a avut rezultatele aşteptate în 89% din cazuri, deci este de sperat să funcţioneze şi pentru ţine. Desigur că trebuie să fii perseverent dacă vrei să vezi rezultate, pentru că dacă te opreşti înainte să fi scăzut suficient în greutate înseamnă că te-ai străduit degeaba. Fiecare organism este unic, are felul şi ritmul sau de slăbire. Şi indicat este că slăbirea să fie progresivă pentru că rezultatele obtinuite să se menţină şi după ce termini dieta.

Ceai verde în loc de cafea

Chiar e bine pentru ţine să înlocuieşti consumul de cafea cu cel de ceai verde. Asta dacă îţi place gustul şi vrei să ai o soluţie la îndemna aşa încât să întreţii progresul obţinut (să te menţii la kilogramele pe care le ai la finalul dietei). Dar, asta nu înseamnă că după aceea vei putea să consumi orice, oricând, oricum. Va fi necesar să îţi clarifici o disciplină alimentară. Altfel, cu tot consumul de ceai verde rişti să ai din nou probleme. Cu alte cuvinte, secretul constă în măsura lucrurilor. Dacă te bazezi doar pe ceaiul verde, nu te aştepta la minuni. El reprezintă un ajutor pentru persoanele disciplinate, dispuse să facă un efort pentru sănătatea lor.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici