Bea apă… cu cap dacă vrei să slăbeşti!

0
494

Dietă ideală pentru suferinzii de retenţie de apă

Dacă de ceva vreme suferi de retenţie de apă, înseamnă că aceasta este dieta de slăbire care va funcţiona pentru ţine. Organismul tău este foarte însetat şi până acum a reţinut apă din orice substanţă ai folosit drept aliment. Acum îi vei da cantitatea adecvată de apă şi nu va mai fi nevoit să acumuleze apă sub formă de kilograme în plus. Dacă nu ai o retenţie de apă diagnosticată, dar ai o bănuială, poţi să-ţi dai seama după următorul fapt: pe cântar ai un număr impresionant de kilograme, dar când te uiţi în oglindă nu pari deloc obez(ă). Pare o contradicţie, dar e ceva familiar suferinzilor de retenţie de apă.

Bine de ştiut

Mai mult decât să consumi apă, trebuie să o consumi ştiind ce şi de ce. Orice persoană trebuie să consume zilnic 2 L de apă. Asta e informaţia generală. Dar unii nu beau apă când le e sete. Compensează cu ceai, sucuri din comerţ sau supe. Nu e rău să consumi ceai, sucuri (cât mai naturale) sau supe atâta vreme cât ai grijă la apă. După cum ştii, 70% din organismul uman este reprezentant de apă. Dacă nu consumi apă dar consumi alte lichide, pare acelaşi lucru, dar nu e deloc. Ai nevoie de o apă sănătoasă – aşa cum sunt puţine în comerţ. Ca să decizi ce apă să bei, e bine să faci o mică analiză chimică aşa încât să poţi alege corect. Ce pot să-ţi spun din proprie experienţă e că apa de la robinet e plină de chimicale care ne dăunează. La fel majoritatea apelor îmbuteliate. Paradoxal, nu-i aşa? Citeşte eticheta cu atenţie şi verifică. Consumă numai ce se dovedeşte sănătos.

În ce constă dieta cu apă?

  • Bea un pahar cu apă cu 20-30 min înainte de masă. Iată şi utilitatea unui program alimentar (mese la ore fixe).
  • Elimină cafeaua şi/sau nesul din obiceiurile tale. Te deshidratează cu perseverenţă. Mai mult, vara îţi creşte brusc tensiunea. Poate n-ai sesizat asta până acum.
  • Apa contribuie la senzaţia de saţietate. Dacă o bei înainte de masă vei consuma mai puţine alimente. Şi vei avea şanse să ajungi la cele 800 de calorii recomandate pentru femei sau la cele 1200 calorii recomandate pentru bărbaţi.
  • Consumul de apă elimină constipaţia şi stimulează tranzitul intestinal. Adică metabolismul tău va fi mai rapid. Un pahar de apă dimineaţa la trezire dă startul sănătos pentru aparatul gastrointestinal. De asemenea, scade colesterolul.
  • Apa consumată înainte de baie sau înainte de culcare ajută la întreţinerea inimii şi previne atacul cerebral.
  • Apa consumată înainte de efort fizic (mersul la sală) ajută la reglarea fluidelor din organism şi la o stare plină de energie.

Recapitulăm

2 pahare dimineaţa la trezire

1 pahar înainte de fiecare masă

1 pahar înainte de baie

1 pahar înainte de efort fizic

1 pahar înainte de culcare

Antrenorul personal Bob Harper care a făcut un studiu asupra consumului de apă a ajuns la concluzia că dacă vei consuma apă după acest grafic şi dacă vei mânca atent(a) fiind la numărul de calorii acumulate zilnic, vei ajunge să slăbeşti chiar şi 18 kg pe luna. Harper n-a spus totuşi dacă este şi sănătoasă o asemenea scădere în greutate într-un timp atât de scurt. Dar, e o soluţie de slăbire care merită discutată cu medicul tău de familie sau cu dieteticianul tău.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici