Cât de mult poți slăbi în 2 săptămâni?

0
1556

Dacă îți dorești să slăbești, probabil că te întrebi cât de multe kilograme poți să slăbești sigur într-o săptămână sau două. Experții de la Institutul  Național de Sănătate recomandă să încerci să slăbești între unu și două kilograme pe săptămână.

Pierdutul în greutate încetul cu încetul și puțin câte puțin este chiar mult mai sănătos pentru corpul tău deoarece îl ajută să se recupereze după pierderea de grăsime. Când pierzi prea mult în greutate într-un timp mult prea scurt, ajungi să pierzi mult prea multă apă. Să slăbești pierzând apă nu e același lucru cu slăbitul prin pierderea  de grăsime. Ca să pierzi kilogramele fără să le recapeți înapoi într-un timp foarte scurt trebuie să pierzi grăsimea, nu doar apa din corp.

Imagini pentru slăbire

Greutatea ideală variază de la individ la individ. Este foarte important să nu îți impui o anumită greutate bazându-te pur și simplu pe un număr, ci să faci asta raportându-te la propriul corp și organism. Corpurile anumitor persoane pot reține apa mult mai repede decât corpurile altora.

La început, setează-ți idealul de a pierde 10% din greutatea corpului tău. Începe prin a slăbi unu sau două kilograme pe săptămână și păstrează acea greutate pentru șase luni înainte de a începe să scazi și mai mult în greutate.

De asemenea, este indicat să vorbești cu doctorul despre dorința ta de a pierde kilogramele în plus. Acesta este în măsură să decidă dacă ai nevoie sa slăbești sau nu pentru că unele corpuri sunt diferite față de altele. O persoană cu un corp musculos poate cântări mai mult decât altă persoană care are un corp foarte subțire și să nu fie considerat supraponderal. Dacă esti supraponderal, slăbitul poate reduce riscul apariției complicațiilor de tipul diabetului sau a altor boli de inimă.

Imagini pentru slăbire

Câteva sfaturi pentru pierderea în greutate:

  • numără caloriile

Imagini pentru calorii

  • acordă atenție nutriției

Imagini pentru calorii

  • axează-te pe un mix de exerciții, nu doar cardio

Imagini pentru exercitii

  • consultă un profesionist

Imagini pentru vorbeste cu doctorul

  • caută exerciții simple pe net pe care să le faci acasă
  • dormi

Imagini pentru dorm mult

  • bea apă

Imagini pentru bea apă

  • folosește și tehnologia, având în vedere că în zilele noastre există o mulțime de aparate și dispozitive care te ajută în lupta cu kilogramele în plus

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici