Cât slăbim dacă alergăm?

0
495

Cu toții ne-am gândit măcar de o mie de ori cât am putea slăbi dacă am începe să alergăm. Sunt unele reguli de bază care trebuie urmate neapărat.

Prima regulă și cea mai importantă este SĂ NU ÎŢI FORŢEZI ORGANISMUL!

Nu are niciun rost să îți forțezi organismul cu distanțe de zeci de kilometri. Te epuizezi degeaba și poți deveni bolnav sau te poți răni. Trebuie să te îndrepți treptat către scopul tău. Crește intensitatea și distanța încet și după nevoile tale.Dacă nu știi cum să începi atunci caută programuri tipice pentru începători pe internet după care să te poți îndruma  .

Totuși trebuie însă să fi conștientă că două ture de alergat în jurul parcului o dată pe săptămână nu o să  te facă top model.Slăbitul sănătos înseamnă să slăbești în jur de 1 kilogram pe săptămână. Ca să slăbești acel un kilogram pe săptămână trebuie să arzi măcar 1000 de calorii pe zi.

Astfel de rezultate pot fi atinse dacă combini cele două metode care duc la un succes sigur.

Primul lucru este să ai o alimentație sănătoasă și regulată. Mâncând cele trei mese principale pe zi și respectând aportul de calorii de care ai nevoie și pe care nu ai voie să le depășești  .

Al doilea lucru este să faci exerciții fizice. Alergatul este cea mai eficientă metodă pentru a da jos câteva kilograme. Trebuie de asemenea să combini alergatul cu câteva programări de exerciții ca să ai un echilibru între cele două. Alergatul numai în sine poate fi mai obositor pentru corpul tău. După cum am zis este eficient și sănătos însă nu trebuie să exagerezi.

În concluzie alergatul te ajută mult să slăbești însă trebuie să faci un echilibru între alergat, alimentație sănătoasă și unele exerciții fizice pe lângă alergat . Un lucru pe care am uitat să îl menționez!  Înainte să mergi la alergat fi sigur că ai făcut încălzirea corect și cât trebuie.  Fără încălzire nu fă exerciții fizice și nu alerga pentru ca ai riscul să te rănești și să îți strici toate procesele de până acum.

 

Fi atentă la sănătatea ta!  Este cel mai important lucru!

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici