Ce să mănânci la cină dacă vrei să slăbești

0
655

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar dacă ești una dintre persoanele care vrea să slăbească, cina va deveni la fel de importantă. După cei iei masa de seară ai mai multe opțiuni: te simți sătul, te supraalimentezi, te îngrași, te simți obosit sau te simți bine după o cină sănătoasă. Totul depinde de ce alegi să mănânci.

Legume

Imagini pentru legume la cina

Dacă vrei să slăbești, ar fi o idee potrivită să consumi cât mai multe legume, atât în timpul celorlalte mese sau gustări, cât și la cină. USDA recomandă consumul a minimum 3 legume pe zi.

Iată câteva variante de cine sănătoase:

  • supă de legume (morcov, țelină, ceapă)
  • tocăniță de legume (ardei gras, ciuperci, brocoli)
  • salată de legume (frunze verzi)
  • legume înăbușite (brocoli, conopidă)

USDA vorbește despre o varietate de legume în alimentația fiecărui om, astfel că ar fi bine să incluzi la cină măcar două legume de culori diferite (frunze verzi și alte legume).

Proteine slabe

Imagini pentru cină

Dacă vrei să pierzi în greutate și nu ești un mare fan al legumelor, atunci lasă proteinele în centrul acțiunii pe parcursul cinei. Experții au demonstrat faptul că persoanele care au schimbat alimentația bogată în amidon cu proteinele sănătoase au slăbit.

Trebuie să acorzi atenție și proteinelor deoarece nu toate sunt bune. Surse sănătoase de proteine sunt carnea de pui, fructele de mare, peștele, fructele cu coajă lemnoasă etc.

Proteine nesănătoase: carnea roșie și carnea procesată.

Cereale integrale

Imagini pentru legume la cina

Carbohidrații din cerealele integrale furnizează energie pentru un timp mai lung și mențin cantitatea de zahăr din sânge la un nivel potrivit. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că cerealele integrale conțin mai multe fibre care dau senzația de ”plin” pentru mai mult timp.

Tot legat de carbohidrați, ai grijă la mărimea porțiilor. Există multe alimente care conțin mult amidon și multe calorii.

O idee sănătoasă pentru cina ta ar fi: legume, proteine slabe, orez brun, suc de lămâie (pentru aromă).

Pentru ca cina să fie mai consistentă atunci când servești o supă, mănâncă și o felie de pâine din cereale 100% integrale.

Dacă vrei să mănânci un preparat prâjit, alege să îl servești pe un pat de orez brun.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici