Consumul de energie și slăbirea

0
572

Consumul de energie reprezintă cantitatea de energie (sau calorii) de care un om are nevoie pentru respirație, circulația sângelui, digestie, mișcare. Numărul consumului de energie este numărul de calorii pe care le arzi în fiecare zi. Pentru a preveni îngrășarea, numărul de calorii pe care le acumulăm trebuie să fie mai mic decât numărul caloriilor pe care le ardem.

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă consumul de energie este necesar să înțelegi cum produce corpul tău energia de care are nevoie. Pentru a avea resurse necesare la mișcare sau alte funcții ale corpului, acesta crează energie sub formă de căldură. Energia este măsurată în kilocalorii sau calorii. Numărul total al caloriilor arse pentru energie în fiecare zi reprezintă consumul zilnic de energie.

Consumul zilnic de energie poate varia de la persoană la persoană, în funcție de mărime, construcția corpului, gene etc. Consumul de energie pentru o femeie sedentară dar slabă poate fi 1800 de calorii pe zi. La un bărbat obișnuit, consumul de energie se extinde până la 2000 de calorii pe zi.

Imagini pentru consumul de calorii

Dacă vrei să slăbești, învață cum să arzi mai multe calorii decât mănânci. Asta înseamnă că, fie scazi numărul caloriilor pe care le mănânci, fie mărești numărul caloriilor pe care le arzi, sau în cel mai bun caz, combini cele două variante deja menționate.

Pare simplu să creezi un deficit de calorii și să slăbești, dar nu este chiar atât de ușor. Mulți oameni întâmpină dificultăți. Experții recomandă un deficit de 3500 de calorii pe săptămână pentru a pierde un kilogram din greutatea ta. Dacă 3500 de calorii pe săptămână te-a speriat, încearcă un deficit de 500 de calorii pe zi.

Imagini pentru consumul de calorii

Cum să creezi acest deficit de calorii?

  • Mănâncă mai puțin. Dacă micșorezi porțiile de mâncare, eviți snacks-urile și alegi alimente cu puține calorii, vei mânca mai puține calorii în fiecare zi.
  • Fii mai activ. Numărul caloriilor de care are nevoie corpul tău în fiecare zi depinde de nivelul de activitate. Asta include exercițiile zilnice, dar și de activitățile de la nivelul psihic.
  • Combină dieta cu exercițiile. Cele mai de succes programe de slăbit cuprind diete combinate cu exerciții fizice. Mai precis, mănânci mai puțin, iar apoi faci o plimbare. Mănânci mai puțin înseamnă mai puține calorii consumate. Faci și o plimbare, iar asta duce la arderea mai multor calorii. Rezultatul? Consumi mai multă energie și slăbești.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici