Cum îți menții greutatea după ce ai slăbit

0
441

Slăbitul poate părea ceva simplu și ușor. Mănânci mai puțin, faci mai mult sport și se presupune că vei slăbi. Probabil că ai facut deja asta de câteva ori. Ești expert și în diete. Dar ce se întâmplă atunci când te oprești din a face aceste lucruri? Te îngrași din nou, poate chiar vei adăuga câteva kilograme în plus față de câte aveai înainte să ții dietă.

Ceea ce trebuie să știi cu adevărat nu este cum să slăbești, ci cum să îți menții greutatea dorită. Nu este un secret cum să slăbești. Adevărata provocare constă în menținerea greutății obținută după slăbire.

Imagini pentru mentii greutatea

Fă schimbări mici în dietă și în programul de antrenament. Nu trebuie să te chinui să numeri caloriile pe care le consumi sau pe cele pe care le arzi. Dacă vei mânca mai puțin și vei face mai mult sport, cu siguranță vei consuma mai puține calorii și vei arde mai multe calorii, totodată.

Iată câteva mici schimbări pe care le poți face în dietă:

  • apă în loc de suc (salvezi 97 de calorii)
  • covrig, biscuite din grâu integral în loc de brioșă (salvezi 185 de calorii)
  • urci și cobori scările de la serviciu în pauză în loc să mănânci un baton cu ciocolată (arzi 100 de calorii)
  • faci o plimbare scurtă dimineața în loc să amâni alarma (arzi 100 de calorii)
  • 10 minute de yoga în loc să stai în fața televizorului (arzi 50 de calorii)

Imagini pentru yogaEste important și sportul, dar nu trebuie exagerat. Fiecare persoană are o rezistență diferită la efortul fizic. Este recomandat ca fiecare om să facă mișcare în funcție de cât îi permite corpul. Experții recomandă 250 de minute de exerciții pe săptămână. Alege exercițiile potrivite și pe cele care îți fac plăcere pentru a arde calorii eficient. Dacă faci sport numai din dorința de a vedea efectele slăbirii pe corpul tău, nu vei avea rezultatul dorit. Probabil că o să slăbești în prima lună de mers la sală, dar imediat ce ai încetat cu exercițiile, corpul tău va acumula grăsime din nou. Spuneam că trebuie să alegi exercițiile potrivite și pe cele care îți fac plăcere tocmai pentru a le face cu drag și în mod repetat.

Imagini pentru mentii greutatea

Așadar, menținerea greutății dorite înseamnă menținerea stilului de viață sănătos.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici