Cum să consumi carbohidrați și să slăbești

0
463

Alimentele bogate în carbohidrați pot fi considerate rele de către anumiți nutriționiști. Dar adesea primesc și aprecieri de la consumator pentru că sunt delicioase. Din fericire, putem mânca și paste, orez și cartofi în variante care nu ne îngrașă și nu ne împiedică să slăbim. Trebuie doar să urmăm câteva sfaturi prezentate mai jos:

  1. Nu găti pastele prea mult

Imagine similară

Pastele gătite în mai puțin timp ajută în controlarea nivelului de zahăr din sânge. Pastele nu foarte gătite înseamnă acele paste fierte până în momentul în care sunt moi, dar încă își păstrează forma și nu se rup. Dacă timpul de fierbere al pastelor este sugerat la 10-12 minute, alege să le gătești în maxim 10 minute.

O variantă și mai sănătoasă a pastelor sunt cele făcute din grâu integral.

2. Consumă și bananele verzi

Imagini pentru banane verzi

Amidonul rezistent se digeră mai greu, iar asta înseamnă că alimentele bogate în amidon rezistent pot fi benefice în echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Aceste alimente ajută și la creșterea bacteriilor bune din corp, întrucât amidonul este considerat un prebiotic. Bananele verzi conțin mai mult amidon rezistent comparat cu bananele coapte. Consumă banane pentru a profita de gustul dulce fără să adaugi zahăr în sângele tău.

3. Mănâncă resturile de paste

Un experiment realizat de televiziunea BBC a demonstrat faptul că pastele gătite, răcite și reconsumate au redus nivelul de zahăr din sânge cu 50%, în comparație cu pastele gătite recent. În plus, dacă vei mânca o salată înainte de poarția de paste, numărul caloriilor consumate va fi mai mic, iar consumul de legume mai mare. Vei înghiți cu aproximativ 123 de calorii mai puțin, dacă vei mânca o salată înaintea pastelor.

4. Gătește cartofii, apoi lasă-i să se răcească înainte de a-i consuma

Imagini pentru cartofi

Lasă cartofii să se răcească! Atunci când sunt preparați și apoi lăsați să se răcească, numărul de amidon din compoziția lor va fi mai mic. Un studiu a arătat că mai mult amidon va fi găsit în cartofii proaspăt pregătiți decât în cartofii reci.

5. Alege pastele în funcție de forma lor

Imagine similară

Da, forma pastelor contează! A fost demonstrat faptul că spaghetele au un grad mai scăzut de glicemie față de macaroane. Asta înseamnă că după ce ai mâncat o porție de macaroane în loc de o porție de spaghete, glucoza va fi absorbită mai încet în sânge. Alege pastele cu forma mai mică și spaghetele în locul macaroanelor dacă vrei să slăbești!

6. Cumpără ovăzul mai mare

Imagine similară

Ovăzul reprezintă un aliment din categoria  cerealelor integrale și o sursă excelentă de fibre solubile. Dar nu tot ovăzul este la fel. Cu cât bucățile de ovăz sunt mai mici, cu atât va fi mai mare gradul de glicemie. Deci, cu cât mai mare, cu atât mai bun. Dar, pentru ca ovăzul să dea rezultate în slăbire, ai grijă cu ce îl consumi.

7. Gătește orezul cu ulei de cocos

Imagini pentru orez cu ulei de cocos

Consumă orez cu pui, avocado, tofu sau alune pentru bogăția de proteine pe care ne-o oferă. Pentru un plus de sănătate, gătește orezul cu ulei de cococos și lasă-l să se răcească înainte de a-l consuma. Astfel, vei înghiți mai puține calorii. De asemenea, dacă vrei să slăbești, alege orez brun.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici