Cum să slăbești în acestă toamnă

0
559

Ai rămas blocată pe dieta de vară și nu ști ce să faci acum când a venit toamna și diminețile sunt mai întunecoase? Zilele mai scurte și lipsa de soare reduc producția de serotonină a corpului nostru, un hormom care produce stări de relaxare și fericire. Reacția naturală a acestui fapt va fi să mâncăm mai mulți carbohidrați precum paste, cartofi și orez care ajută la creșterea nivelului de serotonină. Având în vedere faptul că organismul nostru va cere o cantitate de mare de alimente de acest fel, va fi foarte ușor să adăugăm câteva kilograme în plus corpului nostru odată cu răcirea vremii.

Imagini pentru slabeste toamna

Dar toamna nu înseamnă adăugarea câtorva centimetri la talia ta. Cu câteva mici schimbări în alimentația ta zilnică, greutatea va rămâne în limitele normale.

În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi date de către experți pentru a slăbi și pe timpul toamnei.

Include în antrenamentul tău și exerciții cu greutăți

Imagine similară

Ai putea crede că alergatul sau mersul pe bicicletă de trei ori pe săptămână te ajută să îți păstrezi greutatea în această toamnă, dar ai putea să arzi de trei ori mai multe calorii dacă incluzi exercițiile cu greutăți în antrenamentul tău.

În exercițiile cu greutăți, majoritatea grupurilor de mușchi din corp lucrează împotriva greutății, un mod eficient de a ajuta corpul să ardă calorii.

Exercițiile cu greutăți ajută și în accelerarea metabolismului atunci când te odihnești. Asta înseamnă că vei arde calorii chiar și atunci când stai fără să faci ceva.

Înlocuiește fast-food cu mâncare pregătită acasă

Imagine similară

Dacă îți iei mâncare atunci când ești deja la job, vei fi tentat să alegi ceva nesănătos. Pentru a slăbi, alege să îți pregătești masa de acasă pentru că este o alternativă mult mai sănătoasă. Poți lua la pachet și fructe și legume în loc de snacks-uri care au mult mai multe calorii și zero vitamine sau nutrienți sănătoși. De asemenea, poți opta pentru salate sau supe, foarte sănătoase și ele. Nu comanda pizza. Dacă totuși vrei să consumi acest tip de mâncare, încearcă să o prepari acasă, cu ingrediente sănătoase și cu mai puține calorii.

Nu trebuie să renunți la desert

Imagini pentru desert de toamna

Tindem să mâncăm mai puține fructe în anotimpurile reci decât pe timpul verii. Dar avem nevoie să ne menținem nivelul de vitamine și minerele din corp pentru a lupta împotriva microbilor. De asemenea, consumul de fructe și legume ne va ajuta să slăbim. Există o mulțime de rețete prin care poți realiza numeroase deserturi cu fructe și pe timpul toamnei. Poți folosi și fructe congelate deoarece au la fel de mulți nutrienți precum cele proaspete, același lucru aplicându-se și asupra fructelor gătite.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici