Cum să slăbești rapid și sănătos

0
990

Vrei să slăbești și vrei ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, dar să fie și sănătos pentru corpul tău. Cum faci asta?

În primul rând, reține că majoritatea experților spun că este mai bine să slăbești treptat. Dacă pierzi în greutate mult prea repede, vei pierde și masa musculară, oasele se vor deteriora și pierzi mai mult apă decât grăsime.

Sfatul specaliștilor este să pierzi 1-2 kilograme pe săptămână și să eviți dietele fade sau produsele care promit lucruri prea frumoase ca să fie adevărate.

Pentru rezultate rapide, trebuie să lucrezi cu un doctor, pentru a te asigura că nu îți este deteriorată sănătatea și primești nutrienții de care ai nevoie.

 

Caută sprijin

Imagini pentru sprijin

Este mult mai ușor să slăbești atunci când ai pe cineva alături care să te susțină. Găsește pe cineva care să te motiveze să continui cu stilul de viață sănătos și cu slăbirea. De cele mai multe ori, persoana de care avem nevoie se află chiar lângă noi, fie că este persoana iubită, fie că este un prieten apropiat sau cineva din familie.

De asemenea, te poți alătura unui grup de oameni cu care să împărtășești aceeași problemă – slăbirea – și să vorbești cu ei, să afli și experiențele lor legate de pierderea în greutate.

Ai grijă ce mănânci și când mănânci

Imagini pentru slabesc rapid

Nu trebuie să fii vegetarian că să slăbești. Dar ca să se întâmple acest lucru, trebuie să elimini anumite calorii și astfel vei fi nevoit să renunți la anumite produse alimentare.

Atunci când vine vorba de carbohidrați, alege-i pe cei care au un indice glicemic scăzut (de exemplu asparagus în loc de cartofi). Cerealele integrale sunt, de asemenea, o alegere mai bună decât cele procesate. Cele prelucrate au pierdut din fibre, fier, vitamina B.

Include proteine în alimentație. Acestea îți dau senzația de satietate și sunt bune pentru mușchi. Cele mai sănătoase proteine se găsesc în: nuci, fasole, soya, carne slabă, carne de pasăre, pește și produse lactate.

Ai răbdare

Imagini pentru ai rabdare

Nu trebuie să te grăbești atunci când vine vorba despre slăbire. Specialiștii sunt de părere că nu va fi o soluție de lungă durată. Este mai bine să ai un plan de dietă ușor pe care să îl poți respecta și care să poată intra în stilul tău de viață.

Nu contează cât de repede slăbești, cea mai bună metodă prin care îți poți păstra greutatea dorită pe parcursul anilor este să faci schimbări în stilul de viață și în stilul de alimentație. Asta înseamnă că trebuie să devii activ din punct de vedere fizic și să mănânci mai sănătos. Te vei putea răsfăța din când în când cu o prăjitură sau o shaworma fără să te îngrași, dacă în restul zilelor mănânci corect.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici