Cum să slăbești sănătos

0
498

Mese mici și dese

În loc să mănânci de trei ori pe zi sau poate chiar de mai puține ori pe zi și să consumi multă mâncare la o singură masă, alege să mănânci de șase ori pe zi și în cantități mai mici. Corpul tău va procesa mâncarea mai bine dacă este în cantitate mai mică, rezultând mai puțină grăsime depusă în corp. Acest lucru poate micșora și nivelul de zahăr din sânge și poate duce la îmbunătățirea absorției de minerale și vitamine. Asigură-te că aceste mese mici conțin alimente sănătoase.

Imagini pentru portii mici

Iată un exemplu de mese sănătoase:

masa 1 (8 a.m.): o banană și jumătate de cană de ovăz

masa 2 (10 a.m.): un smoothie făcut din spanac, patru căpșuni, un sfert de cană de zmeură, câteva semințe de in și lapte de migdale după gust.

masa 3 (12 p.m.): o felie de pâine prăjită, neapărat din grâu integral, un ou fiert, un avocado

masa 4 (3 p.m.): o salată cu avocado, brânză, semințe de floarea soarelui șu oțet balsamic

masa 5 (5 p.m.): pui la cuptor cu mazăre verde și orez brun

masa 6 (7 p.m.): ciuperci sautee

 Dacă vrei să slăbești sănătos, nu doar mâncarea este importantă. Trebuie să îți schimbi întreg stilul de viață. Sportul și mișcarea sunt cele mai importante schimbări pe care le poți face pentru a îți îmbunătății stilul de viață.

Fă exerciții de trei ori pe săptămână

Imagini pentru cardio

Exercițiile sunt o parte importantă în slăbire și în maximizarea numărului de calorii pe care îl arzi. Pentru a atinge cele mai mari rezultate în arderea grăsimii, începe prin a face exerciții două ore și jumătate pe fiecare săptămână, iar apoi poți să crești timpul cu încă 30 de minute pe fiecare săptămână. Combină exercițiile de greutăți cu cele de cardio pentru un efect mai mare.

Include exerciții de întindere în programul tău

Imagini pentru exercitii

Exercițiile de întindere sunt o metodă minunată de creștere a masei musculare atunci când arzi grăsimea. Exercițiile de întindere pot fi executate cu greutăți, benzi de rezistență sau doar folosindu-te de greutatea corpului tău. Încearcă să mixezi aceste exerciții pentru a antrena cât mai mulți mușchi din corp.

Fă mai mult cardio

Imagini pentru cardio

Cardio este un alt cuvânt folosit pentru aerobic sau rezistență. Exercițiile cardio măresc viteza de ardere a grăsimii, dar au și alte beneficii printre care se numără și reducerea riscului apariției unei boli cardiovasculare.

Aleargă, fă jogging, mergi. Dacă începi să mergi, fă-ți un ideal să ajungi la jogging, iar apoi la alergat.

Bucură-te de activitățile din aer liber, diferite sporturi, mersul pe bicicletă, mersul pe munte etc.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici