Cum se slăbeşte la menopauză?

0
716

Toate femeile din lume ajung la menopauză. Asta ne este destinat și așa este ciclul normal al vieții.

Din păcate în această perioadă pierdem o parte a musculaturii noastre . De altfel somnul pare să nu ajungă niciodată ,dar nici de dormit nu putem.

În această perioadă pentru noi este mai benefic să folosim caloriile în avantajul nostru. Trebuie să tăiem din calorii pentru că doar așa ne putem ajuta organismul să ardă grăsimea. Trebuie însă să fi foarte atentă pentru că dacă te duci în extreme cu scăderea caloriilor poți să pierzi musculatură din puținul pe care îl ai.

Poți să reduci însă considerabil consumul dulciurilor și a sucurilor acidulate.

Studiile arată că femeile care ajung la această perioadă și scad din calorii, scad mult din greutate și doar puțin din musculatură.

Vinovat pentru toată treaba asta cu îngrășarea este nivelul de estrogen. Când ajungem la menopauză nivelul nostru de estrogen scade, iar acest fapt duce la îngrășare .

O altă veste care pe unii o să îi întristeze este că corpul nostru începe să se joace cu noi. Ce înseamnă asta? Că dacă ai rotunjimi frumușele ai șanse ca aceste să dispară . Nu dispar de tot, doar se mută în altă parte. Talia și partea abdominală este predispusă la îngrășare, dar picioarele și coapsele au tendința să se subțieze. Pentru unii toate astea sunt o veste bună, iar pentru restul este o veste oribilă.

Poți avea chiar noroc și să te afli în numărul puțin al femeilor care în această perioadă în loc să se îngrașe slăbesc. Da știu, este nedrept, dar când a fost viața dreaptă? Vă zic eu : în mare parte nu este.

În concluzie trebuie să evităm dietele drastice pentru succesul nostru și pentru a nu pierde din musculatură. Și desigur prima dată tăiem din carbohidrați. Dietele Mediterane sunt foarte benefice pentru femei în perioada menopauzei.

Și cel mai important lucru. Ai grijă de tine și acceptă ce ai și bucura-te. Atunci o să fi fericită când te accepți așa cum ești. Și te asigur că persoanele dragi ție o să te iubească chiar așa cum ești. Fie asta cu 3-4 kilograme în plus sau în minus!

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici