Cum slăbești în sezonul sărbătorilor

0
397

Dacă vrei să slăbești sau doar să îți menții greutatea normală, sezonul sărbătorilor poate fi o adevărată piedică în realizarea acestui lucru. Cu toate tentațiile și alimente care îngrașă peste tot în jurul nostru, este o adevărată provocare să mâncăm sănătos în timpul sărbătorilor. 

Au mai rămas doar trei luni până la Crăciun, așa că am adunat mai jos câțiva pași pentru a reuși să treci peste vacanța de iarnă fără un număr de kilograme în plus.

1. Axează-te pe oameni și nu pe mâncare

Imagine similară

Sărbătorile sunt un prilej pentru a petrece timp cu cei dragi, pentru a socializa. Întră în spiritul sărbătorilor și bucură-te de persoanele dragi, fără să te gândești numai la mâncare.

2. Mâncarea de la petrecere este o excepție, nu o scuză

Să te răsfeți din când în când nu este o problemă, atât timp cât revii imediat la stilul de alimentație sănătos. Nu lăsa ca una sau două petreceri să strice tot ce ai construit până atunci în corpul tău.

3. Fii gazda petrecerii

Nu există nici un mod mai bun de a te asigura că la petrecere vor fi și alegeri sănătoase, alimente care nu îngrașă, decât dacă tu ești cel care organizează petrecerea. Dacă altcineva ține petrecerea, te poți oferi să aduci tu mâncarea. Vei putea alege măcar un fel de mâncare potrivit pentru dietă și nu îți vei face griji de numărul caloriilor consumate în seara respectivă.

4. Nu merge la petrecere cu stomacul gol

Imagini pentru ia o gustare

Mănâncă ceva, ia o gustare înaintea oricărei petreceri. Alege alimente bogate în proteine deoarece acestea te vor menține sătul pentru mai mult timp. Alternativ, poți mânca o salată. În acest fel, odată ajuns la petrecere, nu vei face alegeri impulsive când vine vorba de mâncare și vei consuma mai puține calorii. Dacă nu poți mânca ceva înainte să ajungi la petrecere, cere un pahar cu apă înainte de orice.

5. Fă alegeri înțelepte la petrecere

Dacă te uiți atent, vei găsi și opțiuni sănătoase pe masa de Crăciun. Sigur vor exista salate, pește, carne slabă, legume și fructe. Încearcă șă sari peste sosuri. Mănâncă întotdeauna numai ce îți place, chiar dacă ești invitat. Va trebui să spui ”nu” uneori, iar acest lucru este perfect normal.

6. Fii activ în timpul ierni

Imagini pentru merg iarna pe jos

Dansează la petreceri și fă tot ce se poate pentru a rămâne activ, cât mai departe de mâncare. Mergi pe jos în fiecare zi măcar o jumătate de oră.

Făcând toate aceste lucruri și respectând pașii de mai sus, cu siguranță vei reuși să slăbești sau măcar să îți menții greutatea pe timpul iernii.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici