Dacă vrei să slăbești, ai nevoie de calciu în dieta ta

0
479

Corpul tău primește calciu din mâncarea pe care o consumi, iar acest nutrient este esențial pentru sănătatea oaselor și prevenirea osteoporozei. Dacă urmezi o dietă săracă în calorii și încerci să slăbești, trebuie să te asiguri că primești suficient calciu. Deficitul de calciu poate chiar să îngreuneze slăbirea. Dacă urmezi o dietă vegetariană sau ai intoleranță la lactoză este dificil, însă dacă nu ai nicio problemă de acest fel va fi ușor să obții calciul necesar din produsele lactate. În plus, poți obține calciu chiar și atunci când vrei să slăbești consumând o mulțime de legume cu frunze verzi sau alte legume sărace în calorii, dar bogate în calciu.

Calciul din lactate

Imagini pentru iaurt

Cumpără lapte fără prea multă grăsime. Două căni de lapte conțin 190 de calorii și o mare cantitate de calciu. Dacă bei trei pahare de lapte pe zi, cu siguranță vei obține necesarul de calciu. Doza de calciu zilnică necesară unei persoane cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani este de 1000 de miligrame de calciu. Dacă incluzi produse lactate cu puțină grăsime în dieta de slăbire, nu numai că vei beneficia de mult calciu, dar vei și slăbi rapid.

Mănâncă iaurt

Iaurtul te ajută să slăbești și este o sursă semnificativă de calciu. Dacă nu ești mare fan al iaurtului, încearcă unul cu fructe sau cereale. Migdalele sunt unele dintre cele mai bogate alimente în calciu pe care le poți adăuga iaurtului tău.

Consumă brânză

Imagine similară

Brânza de tip ceddar sau parmezan sunt surse bogate de calciu și te ajută să slăbești, totodată. Doar ai grijă să le consumi în cantități moderate.

Lapte pentru cereale

Folosește lapte în loc de apă pentru băuturle calde și de fiecare dată când mănânci cereale. Pe lângă faptul că băuturile vor avea o altfel de textură și o altă savoare, ai parte și de o doză de calciu.

Asezonează mâncarea

Imagini pentru condimente

Poate nu știai, dar o mulțime de condimente conțin calciu. Folosește usturoi, busuioc, cimbru, rozmarin, pătrunjel, oregano sau scorțișoară pentru un plus de calciu, dar și de savoare asupra mâncării tale.

Somon

Carnea acestui pește conține proteine slabe benefice în orice dietă pentru slăbire. În plus, este o bună sursă de calciu și vitamina D. Aceasta din urmă ajută corpul să absoarbă calciul.

Sardine

Și acestea sunt o alegere bună. O singură conservă de sardine conține 35% din necesarul de calciu din fiecare zi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici