De ce nu pot slăbi deși fac sport?

0
593

Încerci de mult timp să faci o schimbare în viața ta, dar nu reușești ?

Lucrezi până la extenuare în sala de sport, dar rezultatele întârzie să apară în privința

De ce nu pot slăbi deși fac sport?

surplusului de grăsime?

Poate ar fi cazul, dragele mele, să încercați o nouă

abordare pentru a slăbiSportul nu este suficient, indiferent cât de mult v-ați strădui.

Trebuie să existe un echilibru în activitatea dumneavoastră zilnică și mă refer la a îmbina o alimentație adecvată cu exercițiul fizic si odihnă.

1. Exercițiu fizic corect și cumpătat

Pentru a slăbi, specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de efort fizic pe zi, categorie în care, regret să vă anunț, nu se încadrează plimbatul animalului de companie.

De ce nu pot slăbi deși fac sport?

Ideal ar fi să încercați alergarea în propriul ritm timp de 5-10 minute (pentru început). Dacă aveți acces la o sală de sport, alegeți să lucrați în mod egal majoritatea grupelor musculare, deoarece înainte de tonifiere,trebuie îndepărtat țesutul adipos.

Atenție! Durata si efortul depus în cadrul acestei activități trebuie să crească în amplitudine de-a lungul timpului, perioadă în care trebuie să fiți răbdătoare și perseverente. Știu că suntem mai mult decât ambițioase, dar febra musculară de intensitate crescută nu va aduce rezultatele scontate.

2. Alimentație echilibrată

Să nu ne autosabotăm… Este bine cunoscut obiceiul multora dintre noi.. Tragem tare la sală,iar acasă apelăm adesea la cartofiori prăjiți, cu „n” arome, un hamburger, pentru că De ce nu pot slăbi deși fac sport?eliminăm eventualul surplus a doua zi la sală, 4-5 înghețate pentru a mai stinge din văpaia caniculei etc.

Nutriționiștii ne sugerează să nu eliminăm din alimentație niciuna dintre substanțele de bază (lipide, proteine, carbohidrați), dar să renunțăm la alimentele extrem de bogate în calorii.

Un regim echilibrat înseamnă:

  • un mic dejun bogat in vitamine(frmancare sanatoasaucte), eventual pâine prăjită și o brânzică proaspătă de vacuță, cafea sau ceai verde;
  • prânz bogat în fibre și proteine, care să ne asigure suport energetic în timpul exercițiilor fizice;

Nu ignorați legumele, fructele și hidratarea, element cheie pentru un echilibru metabolic și pentru a arde grăsimi.

3. Go on..

De ce nu pot slăbi deși fac sport?

După un început promițător, e timpul să evoluăm.

Cereți ajutorul trainer-ului pentru a vă sugera exerciții utile în tonifierea și creșterea masei musculare, menținându-vă o alimentație corectă.

 

4. O disfunție endocrină poate fi cauza pentru care nu puteti slabi

Dacă rezultatele întârzie să apară chiar și după ce ați urmat sfaturile unor experți în domeniu, ar trebui luată în calcul și o eventuală afecțiune endocrină..

Nu puține sunt doamnele aflate în această situație. Ele nu reușesc să slăbească din cauza unui hipotiroidism, a diabetului zaharat, a unei dislipidemii, etc. Prin urmare, nu ezitați să cereți opinia unui medic.De ce nu pot slăbi deși fac sport?

Cu frecvență crescută se găsește hipotiroidismul.

Tiroida, aparent nesemnificativă, este o glandă ce influențează toate metabolismele(lipidic, glucidic, proteic), având un impact deosebit și asupra sistemului nervos și inevitabil asupra capacității de slăbire.

Încetinirea funcției sale duce la încetinirea metabolismului, scad arderile, scade rata de utilizare a depozitelor organismului pentru producerea energiei și îndeplinirea funcțiilor necesare. Prin urmare, nu poți slăbi, pentru că țesutul adipos nu va mai fi transformat în substrat funcțional pentru organism și va rămîne intact pe abdomen, coapse, fese etc..

Există o serie de motive care vă pot împiedica să obțineți ceea ce v-ați propus. Important este să nu renunțăm, să nu ne plafonăm si să căutăm mereu noi soluții, axându-ne pe aspectele ce stau la baza unui stil de viață sănătos: alimentație, odihnă și mișcare !

Mult succes!

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici