De ce nu pot slăbi? 

0
494

Sunt unele cazuri când încercăm din răsputeri, punem tot ce avem și totuși nimic nu duce la rezultatele pe care noi le dorim. De ce?

Dacă și tu ești unul din oamenii care au o alimentație sănătoasă ,ești un om activ căruia îi place să facă sport si totuși nu poți slăbi, iar dacă o faci se întoarce dublu atunci îți recomand să te gândești că poate nu tu ești de vină ci corpul tău îți pune piedici.Acum o să discutăm unele probleme care ar putea fi cauza neputinței tale de a scăpa de excesul de grăsime de care dorești să scapi cu atâta ardoarea.

Medicamentele

Medicamentele pot fi o problemă.Steroizii, antidepresivele și contraceptivele sunt unele din multele medicamente care conțin unele substanțe care duc la îngrășare și de asemenea te împiedica să slăbești chiar dacă ti o dietă severă și faci sport. În acest caz îți recomand să te adresezi medicului, iar el o să îți spună ce este de făcut. Dar nu uitați aceste medicamente au rolul lor, iar sănătatea întotdeauna este mai importantă decât aspectul fizic.

Diabet zaharat de tip II 

Cei ce au acest tip de diabet se străduiesc constant în menținerea controlului asupra greutății lor. Tratamentele pentru echilibrarea glicemiei duc de multe  ori la îngrășare. Acel tratament stimulează corpul în așa fel încât să producă insulină pentru a readuce nivelul zahărului în sânge.

Tiroida

Acesta nu produce suficienți hormoni de care în fapt corpul are nevoie. Acesta se numește hipotiroidism. Astfel se produce creșterea în greutate sau în unele cazuri se întâmplă chiar opusul ,astfel cel cu hipotiroidism nu poate lua în greutate.

Depresia

Când în viața cuiva se întâmplă un eveniment care îl traumatizează ,sau pur și simplu nu poate să depășească unele momente din viața lui  , acesta poate cădea în depresie. Când cineva cade în depresie corpul său produce unele hormoni numite ca cortizon .Acest hormon este hormonul stresului, acesta fiind adesea asociat cu cauza obezității la multe persoane. De asemenea se poate întâmpla ca acel om să își găsească confortul mâncând. Confortul înseamnă fericire, iar astfel mâncând tot mai  mult, cel cu depresie se va îngrașă.

În orice caz dacă nu puteți slăbii în niciun fel și considerați că ați încercat totul atunci agresați-vă medicului de familie ca să va dați seama care ar putea fi problema și cum o puteți rezolva.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici