Despre dieta disociată și slăbire

0
886

Dieta disociată sau combinarea alimentelor este bazată pe ideea că ar trebui să eviți să consumi anumite alimente îmbreună deoarece anumite combinații împiedică digestia și cresc nivelul de aciditate din sistemul tău. Această dietă este văzută ca un stil de viață, dar poate fi urmată și timp de 7 zile, pentru detoxifiere.

Despre dieta disociată

Imagini pentru dieta disociata

Potrivit acestei diete, toate alimentele se împart în trei categorii. Fructele și legumele, de exemplu, sunt alimente alcaline care ajută la echilibrarea acidității din corp. A doua și a treia categorie sunt proteinele și carbohidrații sau amidonul, ambele formând acid în timpul digestiei. Micul dejun este considerat cea mai importantă masă în dieta disociată. Acesta ar trebui urmat de încă două sau trei mese pe zi, una dintre ele conținând doar alimente alcaline.

Fructele și legumele

Imagini pentru dieta disociata

Fructele și legumele sunt alimente alcaline, care produc foarte puțin acid atunci când sunt digerate și de aceea ar trebui să fie o parte importantă din fiecare masă luată pe zi. Dieta disociată este bazată pe ideea că o dietă care conține aceste alimente va spori digestia și va reduce nivelul de acid, care duce la constipație, indigentie și artrită.

Proteinele

Imagini pentru proteine

Numai o cantitate mică de alimente din această categorie poate fi consumată la orice masă din zi. De asemenea, aceste alimente nu trebuie combinate cu carbohidrați. Alimentele bogate în proteine includ carnea, peștele, ouăle și brânza și laptele, care nu trebuie consumate alături de carne, potrivit dietei disociate. Alcoolul, precum vinul roșu și cel alb sau cidrul sunt și ele incluse în această categorie. Trebuie să treacă patru ore între o masă bogată în proteine și una bazată pe carbohidrați.

Carbohidrații

Imagine similară

Printre aceste alimente, ar trebui să mănânci cantități moderate de cereale, pâine și paste. Totuși, carbohidrații procesați nu trebuie consumați împreună, ceea ce înseamnă că pâinea albă, prăjiturile, biscuiții și bomboanele sunt interzise în dieta disociată. Berea este considerată un bun carbohidrat și poate fi consumată moderat.

Precauții

Nu există nicio dovadă bazată pe știință care să ateste faptul că dieta disociată este corectă. De fapt, în concentrație mare, proteinele și lactatele cresc nivelul colesterolului, iar limitarea carbohidraților poate duce la deficit de vitamine și minerale. Ca pentru oricare altă dietă drastică, este important să consulți un medic înainte de a începe o dietă disociată.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici