Dieta ketogenică slăbește, dar nu este pentru oricine

0
498

Dieta ketogenică a fost creată în scopuri medicale pentru persoanele care sufereau de epilepsie și a început ca un experiment pentru slăbire. Dieta ketogenică presupune un aport mare de grăsimi, unul mediu de proteine și un raport scăzut de carbohidrați, fiind mai deosebită decât celelalte diete pentru slăbire.

Întrucât acestă dietă este mai strictă decât celelalte, este necesar să îți pregătești organismul înainte de a începe. Fă-ți un set complet de analize medicale, iar dacă totul este în regulă poți trece mai departe. Informează-te și vezi care alimente sunt permise și care sunt cele interzise.

Exemple de alimente interzise: cereale, porumb, cartofi, paste, pâine, fructe, miere, zahăr, sucuri, alcool, lactate nefermentate.

Alimente permise: semințe și nuci, uleiuri vegetale, avocado, unt, cocos, ficat, creier, măduvă, carne, salată, legume.

Ce presupune dieta ketogenică

Imagini pentru dieta ketogenică

În timpul acestei diete, trebuie să ajungem la patru mese pe zi, număr strict și foarte important. Persoana care ține acestă dietă va trebui să ardă cu 500 de calorii mai mult decât consumă. Nivelul carbohidraților va fi menținut sub 300-50 grame pe zi, iar fibrele în jur de 20-30 grame pe zi. Proteinele trebuie consumate în funcție de greutatea pe care o deține fiecare individ. Trebuie consumate 1-1,5 grame de proteine pentru fiecare kilogram de masă corporală. Grăsimile și proteinele sunt consumate la fiecare masă. Numărul de proteine consumate trebuie să fie egal cu numărul grăsimilor. Consumul grăsimilor este interzis numai după antrenamentele fizice cu greutăți, atunci este indicat consumul a 30-40 grame de proteine și puțini carbohidrați.

Imagini pentru exerciții cu gantere femei

Trebuie să faci antrenamente cu greutăți. Acestea vor fi scurte, dar de intensitate mare pentru a menține masa musculară și metabolismul ridicat. 45 de minute de trei sau patru ori pe săptămână vor fi suficiente.

Este foarte important să nu sari peste mese, să elimini complet alimentele interzise din alimentație. Poți renunța la îndulcitor și la dulciuri complet. Dacă nu le consumi, nici corpul nu îți va mai cere dulce.

Iată câteva exemple de mese corecte în dieta ketogenică:

Imagine similară

  • carne la cuptor cu sos de smântână și brocoli
  • brânză fermentată cu roșii
  • omletă cu cașcaval
  • ouă ochiuri cu spanac
  • mușchi de porc sau vită la grătar cu ciuperci
  • ficat de pui la cuptor cu smântână, roșii, salată verde
  • conserve de pește cu salată verde și lămâie

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici