Elimină zahărul din viața ta și slăbește

0
440

Trebuie să ne limităm consumul de zahăr dacă vrem să slăbim. Dar cum facem asta dacă zahărul se află peste tot? Este greu să rezistăm dulciurilor și sucului. Din fericire nu tot zahărul este la fel de nociv. Zahărul pe care îl punem în cafeaua de dimineață este total diferit față de zahărul din fructe, considerat unul ca fiind unul ”bun”.

Cât zahăr este prea mult?

Imagini pentru fara zahar in alimente

Un profesor renumit de la o universitate din America este de părere că noi toți consumăm prea mult zahăr, mai ales copiii. Consumul mare de zahăr reprezintă cu adevărat o amenințare împotriva sănătății noastre.

Cantitatea de zahăr recomandată de specialiști este de șase lingurițe de zahăr pe zi pentru femei (100 de calorii) și nouă lingurițe de zahăr pe zi pentru bărbați (150 de calorii).

Zahărul crează dependență

Imagini pentru dulciuri

Pe lângă faptul că zahărul nu oferă niciun nutrient, ne umple de calorii care devin dăunătoare pentru corpul nostru. Zahărul duce la pierderea dinților, obezitate, două tipuri de diabet și cancer. Pe lângă toate acestea, zahărul crează dependență. Cu cât mâncăm mai multe dulciuri, cu atât vom simți nevoia să mâncăm mai multe.

Poți reduce zahărul din viața ta astfel:

  • îți prepari singură mâncarea

 

  • alegi ingrediente simple și sănătoase care nu necesită prea mult timp de gătireImagine similară
  • elimini pofta de dulce prin fructe, legume, cereale
  • renunți la obiceiul de a bea suc. Cosumă cât de multă apă poți sau alegi să îți faci singură un suc de fructe chiar la tine acasă.

 

Imagine similară

  • fă cumpărăturile cu chibzuință și citește etichetele alimentelor pentru a alege produse fără mult zahăr
  • elimină tentațiile. Nu păstra dulciurile prin sertare sau nu zăbăvi prea mult printre rafturile cu dulciuri din magazine.
  • evită îndulcitorii artificiali deloc sănătoși. Sucul dietetic sau dulciurile fără zahăr conțin, de fapt,  zahăr.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici