Fructe care ajută la slăbire și în tonifierea mușchilor

0
431

Când te gândești ce să mănânci pentru a avea mușchi de invidiat, nu fructele sunt cele care îți vin prima dată în minte. Dar află că acestea sunt la fel de importante ca oricare alt aliment. Potasiul pe care acestea îl conțin te ajută să îți construiești mușchii, carbohidrații îți scutesc corpul să ardă mușchii pentru energie, iar antioxidanții protejează mușchii de leziunile oxidanților.

Potasiul construiește mușchii

Poate te gândești la potasiu ca la un mineral care ajută la menținerea unei balațe echilibrate a electroliților, dar nu cea care presupune dezvoltarea mușchilor. Ai nevoie de suficient potasiu în dieta ta pentru a favoriza atât creșterea proteinelor cât și a mușchilor. Un adult are nevoie de 4,700 de miligrame de potasiu pe zi. Orice fruct îți poate asigura doza zilnică necesară de potasiu, dar asigură-te că incluzi acele fructe care sunt bogate în resurse: banane, portocale, kiwi, prune și caise uscate.Imagine similară

Carbohidrații sunt rezerva proteinelor

Carbohidrații dau corpului nostru energia necesară, iar dacă nu primim suficientă, corpul nostru ajunge să ne ardă mușchii pentru a face rost de energia care îi trebuie. Specialiștii sunt de părere că un antrenament care este realizat de două ori pe săptămână necesită ca jumătate din caloriile pe care le acumulezi să provină din carbohidrați. Carbohidrații se găsesc în fructe și reprezintă o alegere sănătoasă pentru o dietă care are ca obiectiv dezvoltarea mușchilor. Astfel de fructe care sunt bogate în carbohidrați sunt: strugurii, perele, cireșele, ananasul și curmalele. Imagine similară

Antioxidanții protejează mușchii

Exercițiile epuizante cauzează reacții chimice care pot distruge celulele, iar asta te  face să adaugi antioxidanți din suplimente în alimentația ta zilnică. Dar atunci când vine vorba de antioxidanți și sănătate, întotdeauna este mai bine să îi iei din mâncare. Fructele sunt bogate în antioxidanți, incluzând vitamina C, carotenoide și flavonoide. Fă-ți plinul de antioxidanți și protejează-ți mușchii cu fructe de tipul: mango, grepfrut, mere și fructe de pădure.

Cum să mănânci fructele

Există numeroase moduri prin care poți introduce fructele în alimentația ta de zi cu zi pentru a beneficia de nutrienții lor și a te ajuta să slăbești și să îți dezvolți mușchii în același timp. Începe prin a folosi câte un fruct în loc de desert, după fiecare masă luată. Fructele, de asemenea, pot constitui o gustare bogată în carbohidrați după fiecare antrenament. Adaugă-le în blender alături de iaurtul grecesc sau chiar proteine pudră și obține un amestec perfect pentru refacerea mușchilor tăi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici