Greșeli făcute dimineața care încetinesc slăbirea

0
974

Majoritatea site-urilor care vorbesc despre slăbire încurajează un stil de viață sănătos care cuprinde, în primul rând, o alimentație sănătoasă și multă activitate fizică. Acestea sunt elementele esențiale într-o luptă cu kilograme în plus.

Pe lângă aceste lucruri, trebuie să știi că există mai multe lucruri care influențează slăbirea și schimbările legate de greutate. Fără să ne dăm seama, în fiecare zi facem anumite lucruri greșite care constituie o adevărată piedică în munca pe care o depunem pentru a pierde câteva kilograme sau doar pentru a ne menține greutatea ideală. Mai jos, ți-am pregătit o serie de asemenea greșeli care îți încetinesc procesul de slăbire și nu te lasă să pierzi in greutate.

Iată astfel de obiceiuri cu efect negativ asupra corpului tău pe care le poți evita, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru a obține un corp de invidiat:

1. Prea mult somn

Imagini pentru dormi

Programul ideal de somn pentru un adult ar fi de 8 ore pe noapte. Dar nu doar numărul de ore de somn este important, ci și perioada în care dormim. Cel mai ideal ar fi să adormim devreme și să ne trezim devreme. Cu toții știm că un om are nevoie de o anumită cantitate de somn pentru a funcționa normal, dar ce este prea mult strică. La fel se întâmplă și în cazul somnului. Anumite cercetări au arătat faptul că există o legătură între somnul în execes și boli de inimă sau diabet.

Mai mult decât atât, dacă dormi prea mult ai șansa să fii mereu pe grabă deoarece ești în întârziere și nu vei mai avea timp pentru micul dejun, cea mai importantă masă a zilei care poate influența și slăbirea.

2. Lipsa micului dejun

Imagini pentru mic dejun

În mod normal, un om trebuie să aiba măcar trei mese pe zi. Dacă vei sări mereu peste micul dejun, metabolismul tău se va deregla. Masa de dimineață este importantă pentru că îți oferă energie pe parcursul zilei și îți și reglează nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, pe lângă energie, micul dejun ține foamea la distanță și te protejează de acumularea caloriilor. Dacă mănânci dimineața, automat vei mânca mai puțin la prânz, deci mai puține calorii.

3. Stai pe telefon

Imagini pentru stai pe telefon in pat

Imediat după ce te trezești ai obiceiul să verifici rețelele de socializare, mesaje etc. Acest lucru este total greșit, dacă ești una dintre persoanele care doresc să slăbească. Atenția ta va fi concentrată pe altceva decât pe micul dejun, așa cum ar trebui.

4. Ignori apa

Imagini pentru bei apa

Cel mai probabil ai auzit de foarte multe ori cât de important este să bei apă. Iar dacă ești unul dintre cei care vor să slăbească, sigur ți s-a spus să bei un pahar de apă dimineața imediat de cum te trezești. Dacă acest mesaj te-a plictisit și nu urmezi sfatul primit, află că procedezi total greșit. Un pahar de apă dimineața te hidratează după orele de somn în care nu ai băut nimic, îți oferă energie, ajută la menținerea nutrienților și în digestie. În plus, îți umple stomacul dacă îți este foarte foame. Există o mulțime de motive pentru care trebuie să bei apă, iar dacă vrei să slăbești chiar trebuie să o consumi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici