Gustările te ajută să slăbești

0
432

Nu există nici un dubiu, toți iubim gustările dintre mese. S-a constatat că un sfert din caloriile pe care le mâncăm provine din gustări. Majoritate nutrișioniștilor recomandă mai mult de 3 mese pe zi, deci gustările sunt recomandate și de specialiști. Dacă suntem la serviciu și am luat deja masa de prânz, unora dintre noi ne va fi greu să ne concentrăm asupra sarcinilor pe care le avem de îndeplinit până la cină. O gustare este ideală în acest caz. Dar ce se întâmplă cu dieta, menținerea greutații și slăbirea? Citește în continuare pentru a afla detaliile.

Imagine similară

Întotdeauna au existat discuții cu privire la numărul meselor dintr-o zi și pierderea în greutate. Adesea auzim sfaturi care ne spun să mâncăm des pentru a ne alimenta organismul ca să ardă grăsimile. Dar acest lucru este adevărat? Mâncatul mai des ajută în controlarea foamei și a caloriilor? Gustările dese chiar te ajută să slăbești?

Teoretic, asta chiar are sens. Atunci când mănânci, metabolismul tău creștre ritmul digestiei și arde caloriile, deci mâncatul mai des ar trebui să îți accelereze metabolismul.

Secretul constă în ce anume consumi. Majoritatea gustărilor constă în carbohidrați și grăsimi, iar acest tip de alimente nu controlează apetitul și nu dau senzația de satietate, prin urmare nu te previn din a mânca prea curând.

Imagini pentru gustari sanatoase

Un argument împotriva gustărilor dintre mese este acela că de fiecare dată când mănănci, nivelul insulinei crește, la fel și glucoza din sânge, dar, din nou, asta depinde de ce anume consumi. Dacă snack-ul tău este bogat în zahăr și slab în fibre și proteine, acestă gustare sigur nu te ajută să slăbești.

Imagini pentru mananc noaptea

 

O altă întrebare pe care oamenii și-o pun cu privire la gustări este legată de ora peste care nu trebuie să treacă atunci când mănâncă. Cu alte cuvinte, este ok să luăm o gustare pe timpul nopții? Răspunsul este același ca cel de mai sus: contează mai mult ce anume consumăm decât ora la care mâncăm.

 

Așadar, gustările dintre mese chiar ne ajută să slăbim. Nu contează nici ora la care sunt luate. Cel mai important lucru în acest caz este conținutul. Dacă vrei să slăbești, mesele mici și dese te vor ajuta. Consumă alimente sănătose, bogate în fibre și proteine. Gustările să fie în cea mai mare parte constituite din fructe și legume, iar efectele asupra corpului tău vor fi vizibile.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici