Iată 5 alimente obișnuite care te ajută să slăbești

0
459

Nu este nevoie de nicio dietă complicată dacă vrei să slăbești câteva kilograme sau doar să te menții în formă. În topul celor mai importante secrete de slăbire se află:

  • somnul
  • controlarea senzației de foame
  • stimularea arderilor

Dacă vrei să eviți depunerea grăsimii pe abdomen și să elimini stratul deja depus, ai grijă să ții cont de cele trei elemente enumerate mai sus.

În plus, ți-am pregătit și o listă scurtă de alimente care îți vor fi de mare ajutor în obținerea unui abdomen mult visat:

1. Laptele

Imagini pentru lapte

A fost demonstrat faptul că laptele ajută la menținerea unui corp armonios și la prevenirea depunerii de grăsime în zona abdomenului.

Un studiu realizat de o universitate din America a arătat că mai multe femei au pierdut din grăsime după ce au consumat o doză de lapte cu 100 de miligrame de calciu pe zi. Mai mult decât atât, acestor femei le-a scăzut considerabil și riscul apariției de boli de inimă și cancer.

2. Peștele

Imagini pentru peste

Acest aliment este o sursă bogată de omega 3, o substanță responsabilă de secreția melatoninei. Din cauza lipsei de melatonină, somnul tău nu va fi unul odihnitor și știm cu toții ce se întâmplă noaptea dacă nu dormim: ajungem să mâncăm ceva și să acumulăm calorii nedorite.

3. Nucile

Imagini pentru nuci

A fost demonstrat faptul că persoanele care consumă nuci regulat au un somn mai odihnitor și sunt mai puțin predispuse să ia în greutate. În plus, nucile sunt și o sursă excelentă de magneziu.

4. Cireșele

Imagini pentru cirese

La fel ca în cazul peștelui, aceste fructe stimulează producția de melatonină. După cum am aflat mai sus, hormonul numit ”melotonină” este responsabil de un somn mai bun și mai odihnitor. Mai mult decât atât, melatonina are și proprietăți antioxidante care ajută la pierderea în greutate.

5. Ouăle

Imagini pentru oua

De ce este bine să mâncăm ouă dacă vrem să slăbim? Ei bine, iată care este răspunsul: ouăle sunt o sursă excelentă de proteine. Albumina se găsește în albușul oului, este o sursă bună de proteină, se digeră ușor, coține multe substanțe nutritive, tot spectrul de aminoacizi și se gătește ușor. Tot nu te-am convins de ce trebuie să consumi ouă? Atunci află că oul mai conține și vitaminele A, B2, B5, B12, D, E, fier, iod, acvid folic, fosfor, luteină și selenium.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici