Inelul gastric – eficient în procesul de slăbire sau nu?

0
706

O metodă eficientă prin care putem slăbi este inelul gastric. Acesta este implantat în corpul nostru cu ajutorul chirurgiei și are ca efect miscșorarea stomacului. Imagini pentru inelul gastric

Cu toate că recomandarea specialiștilor este educarea vieții sănătoase, a sportului și a dietei corecte pentru procesul de slăbire, există foarte mulți oameni care apalează la metoda chirurgicală de implantare a unui inel gastric.

Singurul efect relativ pozitiv al inelul gastric ar fi acela că stomacul este micșorat, iar senzația de satietate va apărea după numai câteva înghițituri.

De cealaltă parte se află și efectele negative ale acestui dispozitiv numit ”chirurgia obezității:

  1. senzația de vomă care apare atunci când vrei să mănânci

Imagini pentru voma2. riscul intervenției chirurgicale (3% din pacienți mor în urma operației de acest tip)

3. dieta postoperator săracă în grăsimi duce la deficitul de grăsimi esențiale

4. cantitățile mici de mâncare duc la deficitul de vitamine și minerale

5. aspectul neplăcut al pielii produs de slăbirea rapidăImagini pentru vergeturi

 

 

Cu siguranță, inelul gastric nu este metoda optimă de slăbit și nu este eficient dacă vrem să slăbim corect și sănătos fără să existe urmări negative asupra organismului nostru și fără să ne afecteze viață în vreun fel.

 La întrebarea pe care doctorul Cristian Margarit o adresează cititorilor pe blogul său ”Inelul gastric – binecuvântare sau blestem?”, răspunsul va fi cu siguranță înclinat spre ultima parte. Riscurile implantării unui inel gastric sunt mult mai multe decât singurul efect pozitiv, iar viața fiecărui om nu trebuie amenințată în niciun fel.

 

Sănătatea corpului nostru ar trebui să se situeze pe primul loc în topul fiecărui om, iar corpul fiecăruia dintre noi trebuie considerat un templu. Dacă avem grijă de corpul nostru și acesta este sănătos, este foarte probabil că vom avea o viață lungă și lipsită de prea multe griji. Odată cu înaintarea în vârstă știm cu toții că apar tot felul de probleme de sănătate, unele mai grave decât altele. Pentru a preveni apariția acestui tip de probleme este indicat să avem un stil de viață sănătos. Asta înseamă să eliminăm complet sedentarismul din viață noastră, să facem sport și mișcare în mod regulat și să avem o alimentație sănătoasă și corectă și corespunzătoare fiecăruia dintre noi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici