Intermittent fasting este o nouă modă în slăbire

0
903

Intermittent fasting sau postul intermitent este o nouă modă în ceea ce privește slăbitul.Înainte să trecem la ce este postul intermitent și ce beneficii are acesta,  vă povestesc un pic despre cum a apărut această dietă.

Această dietă a fost preluată din timpuri străvechi când oamenii, ca să supraviețuiască ,erau nevoiți să vâneze. Aceștia aveau două perioade :

Prima perioadă era când acești oameni nu puteau găsii hrană astfel țineau „post ” .A doua perioadă era perioada „supraalimentării”, perioadă când găseau hrană sau vânau ceva.Postul intermitent este o dietă bazată pe aceste principii ,schimbând perioadele de post și de supraalimentare.

Sunt trei variante mai renumite :

Metoda 16/8 .

Această metodă se bazează pe 8 ore de alimentație și 16 ore de post. În cele 8 ore trebuie să mâncați sănătos, încât să consumați alimente care se digeră mai greu dându-vă mai mult timp senzația de sațietate, fiind mai ușor să depășiți cele 16 ore. De asemenea trebuie să beți multă apă, măcar 2 litri.

Metoda 5:2 

Această metodă pune accent pe două zile ne consecutive. Pe perioadă acestor două zile nu este permis depășirea a 500-600 de calorii pentru doamne, iar pentru domni nu este permis depășirea a 700-800 calorii. Să nu uităm ca bărbații ard mai repede si mai multe calorii decât femeile. Da doamnelor,  știu, viața e nedreaptă.

Metoda 24 

La această metodă nu avem voie să consumăm absolut nimic 24 de ore. Se efectuează de 2 ori pe o săptămână. Și nu este permis ca aceste două zile să fie consecutive.

Beneficiile postului intermitent 

1.Te scăpa de punctele negre și de coșuri.

Noi ,femeile ,de obicei ne luăm tot felul de creme ,astfel acesta este un beneficiu extrem de convenabil.

2.Afectează mult abdomenul!  

Cu toții știm aceea parte a abdomenului care dispare cel mai greu. Această dietă ne influențează în așa fel corpul încât chiar și grăsimea aceasta va dispărea mai ușor decât ne-am aștepta.

3.Este ușor de ținut

Nu este o dietă dificilă, în plus că o parte din cele 16 ore spre exemplu dormi. Iar dacă atenția ne este concentrată pe altceva acele ore de post o sa treacă repede.

4.Curăţă organismul

Fiindcă trebuie să bem multă apă și nu consumăm alimente corpul nostru o să înceapă să scape de unele bacterii .Astfel organismului nostru se înnoiește, iar noi o să  ne simțim mai bine.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici