Îţi place berea dar vrei să slăbeşti? Păi, n-o să meargă…

0
492

E adevărat că poate părea relaxant să ieşi la terasă cu prietenii şi să bei bere gândindu-te că te vei răcori. Mai ales dacă e foarte cald afară. Berea vine la pachet cu poveştile celor dragi şi cu relaxarea. Dar dacă ţi-ai propus să slăbeşti în următorul interval, mai bine abţine-te. Începând chiar de acum. Dacă vrei să slăbeşti cele câteva kilograme pe care ţi le doreşti! Altfel te alegi cu burtă şi vei continua să te îngraşi că şi până acum.

De ce să te străduieşti atât?

  • Berea conţine carbohidraţi care opresc practic procesul de ardere a grăsimilor care are loc în organism. Adică este cel mai mare inamic pe care poţi să-l ai în împlinirea planului tău de slăbire.
  • Berea mai este numită pâine lichidă. Dacă faci deja un efort să consumi puţină pâine la mese, atunci îţi tai creanga de sub picioare punând bere în gură. Şi chiar nu contează de care fel e berea. Efectul negativ asupra ta este acelaşi.
  • De expresia burtă de bere ai auzit? E ca şi cum ai fi însărcinat(ă). E foarte incomodă, nesanatoasă şi te pune la cheltuială ca să-ţi iei alte haine cu 1-2 măsuri mai mari.
  • Dacă ai nevoie să consumi alcool, poţi alege altceva. Însă, înainte de toate trebuie să faci diferenţa între a avea nevoie în mod întemeiat şi a-ţi plăcea să consumi alcool. În caz de nevoie, poţi opta pentru vin, şampanie sau lichior în cantităţi mici. Nici cockatail-urile nu sunt recomandate pentru că ele conţin îndulcitori. 

În căutarea stării de bine

Dacă stai puţin şi te gândeşti îţi dai seama că de fapt nu alcoolul te interesează ci starea de bine şi de relaxare pe care o obţii în acest fel. Însă, cel mai adesea este o stare falsă de bine. Adevărată stare de bine o obţii atunci când eşti odihnit, când mănânci cu atenţie şi în tihna, când ai în viaţă ta un echilibru între muncă, familie şi relaxare. Adică, starea de bine vine odată cu schimbarea stilului de viaţă. Treptat, nu vei mai caută alcoolul (berea, în cazul de faţă) ci sucurile naturale, fructele în cantităţi moderate, legumele crude, carnea slabă, activităţile în aer liber. Toate obiceiurile tale se vor schimbă pornind de la… halbă cu bere.

Te întrebi dacă e posibil să ai în viaţa ta toate aceste lucruri bune?  Da, sigur! Însă presupune să fii gata de schimbare!

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici