Mănâncă mai puțin și slăbește

0
536

Obezitatea a devenit o problemă serioasă în întreaga lume. Una dintre numeroasele metode de slăbire este să mâncăm mai puțin. Dar acest lucru poate să fie dificil mai ales dacă suntem obișnuiți să mâncăm porții mari sau întâmpinăm greutăți în controlarea apetitului. Din fericire, există multe modalități prin care putem ajunge să mâncăm mai puțin și să ne putem controla foamea mai bine pe parcursul unei zile. Schimbând ceea ce mănânci, când mănânci și cum mănânci, toate aceste lucruri te pot influența în mai bine.

Micșorează porțiile

Imagine similară

Măsoară fiecare porție. Un mod simplu prin care mănânci mai puțin este prin măsurarea porțiilor. Să rămâi la o porție mică te poate ajuta să mănânci mai puțin.

Cumpără un cântar și vase pentru măsurat. Folosește-le în fiecare zi în timp ce îți pregătești mâncarea.

Este recomandat să consumi o porție de proteine, unu-două fructe sau legume și câteva cereale la fiecare masă.

Folosește farfurii mai mici

Imagini pentru farfurii mici

Atunci când măsori porțiile, poate părea că ai puțină mâncare în farfurie. Folosind farfurii mai mici îți vei păcăli creierul să creadă că în farfurie este mai multă mâncare.

Înlătură tentațiile

Imagini pentru mancare interzisa

Când mănânci, încearcă să înlături tentațiile de pe masă. Acest lucru te poate ajuta să te concentrezi pe ceea ce mănânci și să scadă șansele de a mânca mai mult decât ar trebui. Poate fi de ajutor în acest sens să pui pe masă alimente sănătoase, cu puține calorii dacă simți că nu îți ajunge mâncarea. Păstrează legume sau fructe pentru o posibilă gustare după masă.

Nu mânca tot din farfurie

Imagini pentru ce ramane pe farfurie

Încearcă să lași mâncare pe farfurie, nu contează cât de puțin, dar de fiecare dată când mănânci. Mulți dintre noi am fost crescuți cu gândul de a nu irosi mâncarea și avem obiceiul să terminăm tot din farfurie. Începe prin a lăsa măcar o înghițitură sau două la început dacă ți se pare dificil să faci acest lucru.

Comandă porții mici la restaurant

Imagini pentru mananc la restaurant

Porțiile de mâncare servite în majoritatea restaurantelor sunt mult prea mari. Ai grijă atunci când mănânci în oraș să nu irosești tot efortul depus acasă de a nu consuma prea multe calorii. Alege salate, rețete fără prea multe calorii și băuturi simple și naturale.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici