Mănâncă pepeni şi slăbeşte rapid. Pierzi 3-5 kg în 7 zile

0
484

Este sezonul pepenilor şi ştim sigur că-ţi plac. Deci, e un prilej grozav să-i foloseşti inteligent aşa încât să mai slăbești. Şi încă rapid. Pepenii conţin 90% apă şi au un conţinut ridicat de zaharuri. Adică pe lângă un gust delicios, îţi da senzaţia de saţietate şi ajută la eliminarea apei reţinute în organism. În caz că suferi de retenţie de apă este dieta ideală pentru tine. Dieta cu pepeni se foloseşte şi pentru detoxifierea organismului – lucru care e indicat să-l facem periodic. În felul acesta ne păstrăm sănătatea în condiţii bune. De asemenea, pepenii sunt plini de vitamine şi minerale. Iată deci, câte argumente pro pepeni.

Mese echilibrate, gustoase şi săţioase

Totuşi, cum să îţi organizezi alimentaţia aşa încât să nu ajungi la dezechilibre nutriţionale pe durata dietei? Iată care sunt alimentele permise pe durata curei cu pepeni: carne de pui, pește şi vită slabă, orez, legume, supe, brânză, iaurt, ouă şi, desigur, pepeni. Practic, pornind de la alimentaţia ta de bază nu faci altceva decât să mănânci câte puţin din fiecare şi pepeni, la fiecare masă. Și în acest fel slăbești. Deşi sunt multe planificări pe zile şi mese, e cel mai bine să-ţi faci propria planificare. De exemplu, la micul dejun să mănânci brânză, ouă şi pepeni. La prânz o bucată de carne cu garnitură de legume sau orez. Sau o salată de legume în care să amesteci cuburi de brânză şi bucăți de carne de pui la grătar. Iar seara poţi să laşi iaurtul sau supele uşoare. Acestea sunt doar propuneri, cum spuneam. Poţi să completezi meniul cu ceai, sucuri neîndulcite (foloseşte suc de pepene) sau cafea neîndulcită. E bine să-ţi gestionezi meniul aşa încât la sfârşitul zilei să acumulezi maxim 1000 de calorii.

Atenție la contraindicații. Consultă un medic

Chiar dacă urmează să ai o dietă echilibrată şi atent supravegheată, e bine să consulţi un medic înainte să o începi. Pentru că poţi să ajungi la carenţe de minerale dacă nu respecţi principiile de mai sus. Dacă vei consuma numai pepeni fără nimic altceva, din dorinţa de a slabi mai mult, rişti să ajungi la ameţeli şi disconfort. Sau chiar mai rău, dacă ai vreo boală care vine în contradicţie cu această dietă. E bine să ştii exact cum stai cu sănătatea înainte să începi dieta. N-o aplica în caz că eşti în recuperare postoperatorie, dacă ai inflamaţii sau infectii în organism, pietre la rinichi, dacă eşti diabetic sau ai suferinţe gastrointestinale. Ţi-ai agrava situaţia. Un medic bun va ştii exact ce să-ţi recomande în funcţie de fişa ta medicală. Până la urmă, sănătatea e mai importantă decât slăbitul. Nu-i aşa?

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici