Mănânci sănătos și slăbești

0
410

Consumă alimentele cât mai aproape de starea lor naturală

woman at farmers market

Ideea de bază în mâncatul sănătos este să alegi alimente care sunt pe cât posibil de aproape de starea lor naturală. În loc de conserve și cutii, alege alimente fresh. Ia un pui fraged în locul unuia înghețat, struguri sau alte fructe în loc de suc. Bonus: atunci când eviți alimentele procesate, precum chipsuri, biscuiți, alimente semi-preparate, sari peste calorii, zahăr, sare și grăsimi saturate.

Consumă cereale integrale

whole grain bread

Carbohidrații rafinați de tipul pâine, paste și orez, își pierd nutrienții în timpul procesului de preparare. Dă-i în schimbul pâinii și pastelor din cereale integrale, orezului brun. Optează pentru ovăz, porumb, orz. Acestă schimbare poate avea un mare impact: studiile arată că o dietă bogată în cereale integrale poate scădea riscul apariției diferitelor boli de inimă, a diabetului sau a cancerului de colon.

Aprovizionează-te cu fructe și legume

woman making salad

Aceste alimente naturale sunt două soluții prin care poți mânca sănătos. Atât fructele și legumele proaspete sunt bune, cât și cele congelate, care au la fel de mulți nutrienți. Citește eticheta pentrua te asigura că nu conțin zahăr extra. Alege fructe în loc de sucuri, care au mai puține fibre și mai mult zahăr. Mănâncă cel puțin cinci fructe pe zi.

Evită ingredientele artificiale

blue pasta

 

Culorile artificiale, îndulcitorii și alte ingrediente făcute de om nu își au locul într-o dietă sănătoasă. Când esti la magazin, nu uita să citești etichetele și să eviți ingredientele false.

 

Bea multă apă

mint citrus water

În loc de sucuri și alte băuturi îndulcite, consumă lichide sărace în calorii, precum apă și ceaiuri din plante. Apa îți poate micșora pofta de mâncare și te poate ajuta să te simți plin și îți dă și mai multă energie. Pentru puțină aromă încercă să folosești mentă sau lămâie.

Gândește-te de două ori înainte să bei cafea sau alcool

green tea

 

Sănătoasă sau nu, experții nu recomandă mai mult de 400 miligrame de cofeină pe zi. Același lucru apare și la alcool, nu mai mult de un pahar de alcool pe zi. Poți opta pentru ceai, dar fără zahăr.

 

Ai grijă la carne și lactate

farmer milking cow

Carnea, lactatele, ouăle pe care le cumperi din magazine pot proveni de la animale crescute cu hormoni și antibiotice. Evită-le dacă vrei să mănânci sănătos și optează pentru surse locale, de la oamenii care se ocupă de animale la țară. Nici fructele de mare nu sunt foarte sănătoase deoarece conțin mercur folosit la pescuit. Cele mai bune proteine le iei din nuci, fasole și legume.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici