Mâncarea din timpul nopții îngrașă sau slăbește?

0
478

De câte ori am auzit pe cineva spunând că dacă vrem să slăbim nu ar trebui să mâncăm noaptea? Sau că mâncatul seara târziu este rețeta perfectă pentru îngrășare?

În ciuda aceea ce am auzit, răspunsul întrebării cu privirea la mâncarea din timpul nopții nu este foarte clar.

De fapt, consumatul anumitor alimente pe timpul nopții poate chiar să accelereze procesul de tonifiere. Adevărul psihologic este că nu se întâmplă nimic magic peste ora 20 sau 21.

Deci, de unde a apărut această regulă?

Oamenii, de obicei, sunt mai puțin activi pe timpul nopții, ceea ce înseamnă că ard mai puține calorii. În plus, se pare că ora cinei se află la un moment în care oamenii pot să consume mai multe calorii decât este necesar. Se poate să mâncăm inconștient atunci când ne aflăm în fața televizorului. Dacă ești de părere că nu ai un obicei greșit de a mânca atunci gândește-te de două ori.

Să mănânci seara nu este greșit din toare punctele de vedere. Mâncatul fără conștiință sau consumul de junk food sunt cele care constituie cu adevărat o problemă.

Acestea fiind spuse, iată câteva strategii surprinzătoare prin care mâncatul pe timpul nopții te poate ajuta să slăbești sau chiar îți va îmbunătății performanțele de la sală:

  1. Cina săracă în glicemie te poate ajuta în controlarea zahărului din sânge de a doua zi

4 Surprising Benefits of Eating at Night

Un studiu din America a demonstrat faptul că alimentele pe care le consumi seara pot afecta modul în care va răspunde corpul tău alimentelor pe care le mănânci în dimineața următoare.

Optimizarea controlului de zahăr din sânge te poate ajuta să slăbești. Astfel, pentru ca o cină să te ajute să controlezi nivelul de zahăr din sânge din dimineața următoare, încearcă să prepari alimente sărace în glicemie, precum fasole neagră, linte, cartofi dulci, legumele verzi favorite cu piept de pui sau somon.

2. Nu toți carbohidrații se vor transforma în grăsime dacă îi consumi seara târziu

4 Surprising Benefits of Eating at Night

Exercițiile sunt cele mai bune atunci când vrei să slăbești. Majoritatea oamenilor merg la sală după-masă, iar unii dintre ei se feresc să mănânce carbohidrați în urma antrenamentului. Acest lucru este complet greșit deoarece mușchii necesită recuperare pentru a deveni mai puternici. Chiar dacă exercițiile sunt făcute spre seară nu te abține să mănânci doar pentru că este târziu. Consumă carbohidrați de tipul cartofilor dulci sau a celor din banane pentru a da mușchilor tăi energia de care au nevoie pentru a fi gata atunci când vrei să începi un nou antrenament.

3. Consumul de carbohidrați pe timpul nopții te poate ajuta să controlezi foamea

4 Surprising Benefits of Eating at Night

Un studiu recent a arătat faptul că mâncatul carbohidraților seara te poate ajuta să îți contolezi foamea de peste zi. Controlul poftei de mâncare reprezintă o cheie pentru slăbire.

4. Proteinele consumate înainte de somn îți ajută mușchii în timpul somnului

4 Surprising Benefits of Eating at Night

Un mit despre mâncatul înainte de culcare vorbește de faptul că stomacul nu poate digera în timpul somnului. Acest lucru este departe de adevăr, iar corpul tău nu se va opri în timpul somnului. Dacă vrei să îți dezvolți mușchii, mănâncă brânză, iaurt, lapte și alte alimente bogate în proteine înainte să mergi la culcare.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici