Mâncarea sănătoasă și slăbirea

0
629

mănânci sănătos poate fi puțin mai greu, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie mai scump. Poți să găsești ingrediente sănătoase precum cereale integrale, legume, fructe,  proteină slabă, lactate și să îți pregătești propriile mese sănătoase chiar la tine acasă. Nu uita să îți faci o listă de alimente pe care să o respecți atunci când mergi la cumpărături.

Iată câteva sfaturi bune de urmat dacă vrei să slăbești și să ai o alimentație sănătoasă:

Profită de alimentele sezoniere

Imagini pentru alimente sezoniere

Atunci când este sezonul fructelor și legumelor, acestea tind să fie mai ieftine. De cele mai multe ori, magazinele vor vinde fructele și legumele de sezon mai ieftine. În plus, atunci când este sezonul lor, fructele și legumele sunt mai gustoase.

Toamna poți opta pentru: dovleci, varză, mere etc.

Iarna sunt indicate legumele cu rădăcină.

Primăvara vine cu sfeclă, legume cu frunze, ceapă verde și asparagus.

Vara este anotimpul perfect pentru pepene, porumb, fructe de pădure. În acest anotimp vei întâlni multe fructe și legume ieftine și este recomandat să achizitionezi cât mai multe pentru a le păstra congelate și pe timpul iernii.

Printre alegerile sănătoase se află și conservele

Poți să economisești bani prin conserve și alimente înghețate. Aceste opțiuni au aceleași beneficii asupra sănătății, dar asigură-te că alegi unele fără zahăr sau sare.

Cumpără de la fermierii din apropiere

Imagini pentru fermieri

Uneori, poți să găsești produse ieftine vândute de bătrâni direct din ograda lor. Aceste alimente vor fi și mai sănătoase decât cele din supermarketuri, dar și mai gustoase. Singurul dezavantaj este că anumite alimente nu vor rezista atât de mult precum cele luate din magazine deoarece nu conțin substanțe extra.

Alege alimente ieftine

Imagini pentru alimente ieftine

Nu toate ingredientele sănătoase sunt scumpe. De fapt, mult alimente sănătoase sunt ieftine. Ia fiecare categorie de alimete în parte și vezi care sunt cele mai bune opțiuni.

De exemplu, la cereale integrale, poți încerca ovăz, orez brun, popcorn, pâine și paste din grâu integral.

În rândul legumelor, alege varză, legume cu frunze verzi, morcovi, țelină.

La fructe, cele mai ieftine variante constau în mere, banane și portocale.

Din sectorul lactatelor, poți opta pentru lapte și iaurt.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici