Mergi la sală dar nu slăbeşti? Uite 4 lucruri care-ţi scapă…

0
441

Sunt destule persoane care vor să slăbească şi au şi motivaţia necesară. Aşa că îşi fac abonament la sală, se străduiesc o perioadă, după care îşi dau seama că a fost degeaba. Deşi depun efort, n-au dat jos nici măcar un kilogram, în condiţiile în care îşi supraveghează atent şi alimentaţia. Pare un paradox, dar există şi explicaţii la această situaţie.

Iată-le:

  • Înfometarea. Îţi doreşti atât de mult să slăbeşti încât nu te hrăneşti aşa cum ar trebui. Ai organismul epuizat şi într-o astfel de situaţie nu ai cum să-i ceri să renunţe şi la puţinul pe care îl are. Hrăneşte-te echilibrat şi disciplinat. Nu te înfometa, pentru că obţii efectul invers.
  • Somnul insuficient. Dacă nu te odihneşti aşa cum ai nevoie, organismul tău se va agaţa de ceea ce are şi nu vei reuşi să slăbeşti. E posibil chiar să începi să pui un pic pe ţine. Dormi în fiecare noapte măcar 7 ore. Somn sănătos şi odihnitor, departe de orice factor perturbator.
  • Exerciţiile greşite. Deşi faci exerciţii, e posibil să nu faci acele exerciţii de care ai mare nevoie. Dacă nu te descurci singur(ă) cere ajutorul unui antrenor care să-ţi facă un program adecvat.
  • Stresul. Stresul împinge organismul într-un fel de şoc. Îl perturbă, îl distrage, îl oboseşte. E ca atunci când vrei să găteşti o mâncare bună cu câţiva copii care se foiesc pe lângă tine cerându-ţi tot felul de lucruri. Ai nevoie să te poţi concentra la scopurile tale imediate.

Ţine cont de aceste lucruri

Medicii recomandă ca în perioada de slăbire să nu aibă loc excese. Nici în privinţa alimentaţiei dar nici în privinţa efortului fizic. Atâta vreme cât îţi pui viaţa pe un făgaş echilibrat şi mergi înainte cu perseverenţă, vei avea rezultate. Nu bătând din palme, cum se spune. Dar progresul obţinut va rămâne progres şi te vei bucura de el. Îţi vei înţelege organismul, limitele şi greşelile la care l-ai supus. Şi, pe viitor, orice corecţie a stilului de viaţă va fi mai uşoară.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici