Micile schimbări te ajută să slăbești sănătos

0
376

De cele mai multe ori, pașii mici, dar siguri ne duc pe drumul cel bun. La fel se întâmplă și când vine vorba despre slăbire. Schimbările mici produc modificări importante, atât în corpul nostru, cât și în calitatea vieții. Cu o simplă modificare a programului de mâncare poți avea rezultate uimitoare și poți slăbi în mod considerabil, fără să recapeți greutatea peste câteva luni.

Dacă îți dorești să slăbești, reține aceste mici idei care îți vor fi de folos pe parcursul luptei cu kilogramele în plus:

1. Alege băuturi sănătoase

Imagini pentru apa si suc

Bea sucuri naturale, făcute în casă sau apă. Dacă nu ești un mare fan al apei, poți adăuga suc de lămâie, frunze de mentă, orice îi dă apei un plus de aromă. Sucurile naturale din comerț conțin foarte multe calorii care îți încetinesc slăbirea. Chiar și sucurile care promit 0 calorii au un număr semnificativ de calorii.

2. Oprește-te atunci când trebuie

Imagini pentru mananc

Cunoaște-ți limitele. Mănâncă încet pentru ca stomacul și creierul tău să asimileze mâncarea. Stomacul tău are nevoie de 20 de minute pentru a trimite mesajul creierului, transmițându-i că ești sătul.

3. Nu sări peste micul dejun

Imagini pentru micul dejun

Masa de dimineață nu trebuie să lipsească din viața fiecărui om. Fie că preferi să mănânci o omletă, fructe, legume, un iaurt sau cereale, micul dejun trebuie să existe. Cei care spun că acestă masă este cea mai importantă din zi, nu greșesc. A fost demonstrat faptul că oamenii care își doresc să slăbească și iau micul dejun reușesc acest lucru.

4. Elimină 100 de calorii în fiecare zi

Imagine similară

Acesta este numărul de calorii pe care îl asimilezi odată ce ai băut o bere sau după ce ai mâncat o pungă de chipsuri. Dacă elimi 100 de calorii pe zi, scazi 700 de calorii pe săptămână și ajungi să slăbești 10 kilograme pe an doar dacă scoți acea pungă de chipsuri din alimentația ta.

Nu mai combina nici brânza cu pastele sau legumele cu tot feluri de sosuri. Evită cartofii prăjiți cât poți de mult, chiar dacă tuturor ne plac atât de mult.

Alege legume sau fructe ori de câte ori ai chef să ”ronțăi” ceva.

5. Mănâncă inteligent

Imagine similară

Micul dejun sau prânzul trebuie să fie cea mai bogată masă a zilei și în niciun caz cina. Pentru masa de seară alege întodeauna ceva ușor și în porții mici. Dacă ”mănânci bine” dimineața îi dai organismului timp să ardă caloriile pe parcursul zilei.

6. Mergi pe jos 30 de minute în fiecare zi

Imagini pentru merg pe jos

Dacă nu ești pregătit să faci sport, mersul pe jos este cea mai bună alternativă și punctul de plecare pentru a-ți schimba statutul dintr-o persoană sedentară într-o persoană activă.

 

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici