Micul dejun te ajută să slăbești

0
500

S-au scris o mulțime de articole despre micul dejun în ultima vreme, atât lucruri bune, cât și altele mai puțin bune. Unele studii au sugerat faptul că micul dejun nu este neapărat necesar pentru a slăbi sau pentru a-ți menține greutatea la un nivel normal, dar asta nu înseamnă că săritul peste micul dejun este un obicei sănătos. Un mic dejun sănătos poate da startul unei zile frumoase, furnizându-ți energia necesară pentru întreaga zi și reducându-ți pofta de mâncare.

Iată câteva dintre cele mai proaste alegeri pentru micul dejun:

Cea mai rea idee pentru micul dejun – lipsa micului dejun

În timp ce un studiu recent a arătat faptul că nu ai nevoie de masa de dimineață pentru a slăbi, există și multe alte studii care demonstrează contrariul. 78% dintre oamenii care țin o dietă au afirmat faptul că iau micul dejun în fiecare zi. Un studiu de la Universitatea din Harvard a descoperit că bărbații care trec peste masa de dimineață sunt cu 27% mai predispuși să dezvolte boli ale inimii, iar femeile care nu mănâncă dimineața sunt cu 28% mai predispuse să dezvolte diabetul de tip 2.

Dacă iei micul dejun vei avea mai multă energie. A fost demonstrat faptul că persoanele care obișnuiesc să mănânce dimineața consumă cu 400 mai multe calorii pe parcursul întregii zile.

Altă ideea rea pentru micul dejun – smoothie-urile cumpărate din magazine

Smoothie-urile reprezintă un mic dejun sănătos, asta dacă nu sunt cumpărate și sunt făcute chiar de tine. Smothie-ul din comerț poate avea la fel de multe calorii sau chiar mai multe decât un Big Mac cu cartofi. dacă alegi să consumi un astfel de aliment, alege să îți faci unul chiar la tine acasă pentru a te bucura de beneficiile lui, printre care se numără și slăbitul.

Imagini pentru smoothie

Încă o idee rea pentru micul dejun – sucurile

În ciuda faptului ca au mai puține calorii decât smoothie-urile și sunt mai bogate în vitamine și antioxidanți, sucurile nu reprezintă cel mai bun mod de a-ți începe ziua deoarece majoritatea sunt lipsite de fibre și cele mai multe conțin zahăr. În loc să bei suc dimineața, alege să mănânci sau să îți prepari sucul acasă.

Imagini pentru suc

Alegere greșită pentru micul dejun – clătitele, gogoșile sau brioșele

Clătitele, brioșele sau gogoșile reprezintă o alegere comună pentru micul dejun. Dar acestea sunt pline cu singurul ingredient pe care nu îl dorești la începutul zilei tale: făina. De asemenea, sunt sărace în fibre și proteine. Dacă totuți alegi să mănânci unul din exemplele de mai sus, alege să le prepari cu o fâină făcută 100% din cereale.

Imagini pentru pancakes

Așadar, micul dejun nu îngrașă, te poate chiar ajuta să slăbești. Secretul este să mănânci ceva sănătos și bogat un substanșe nutritive.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici