Mit sau adevăr: guma te ajută să slăbești?

0
486

Mestecatul gumei fără zahăr te poate ajuta să elimini caloriile? Nimic mai adevărat!

Dacă mănânci gumă, aceasta poate să îți facă și bine. Nu numai că îți împrospătează respirația, dat te și ajută să elimini tigările, îți îmbunătățește memoria și chiar te ajută să slăbești. Toate aceste lucruri menționate aici au fost deja demonstrate.Imagini pentru guma de mestecat slabeste

 

Încă nu îți vine să crezi că mestecatul gumei te ajută să slăbești? Citește în continuare! Totuși, nu îți băga în cap ideea că dacă mesteci căteva bucățele de gumă pe zi, kilogramele vor dispărea instant. Câteva studii au demonstrat că mestecatul gumei te poate ajuta să elimini caloriile, dar asta nu înseamnă că vei elimina un anumit număr de kilograme instant.

Guma fără zahăr este cea mai bună deoarece acesta conține, de obicei, cu 5 calorii mai puțin pe fiecare bucată, comparat cu 10 calorii cât are o gumă normală.

Beneficiile gumei de mestecat

Un studiu realizat de cercetătorii Universițății de pe Insula Rhode a arătat că oamneii care mestecă gumă consumă cu 68 de calorii mai puțin la fiecare masă și au simți că le este foame la un interval mai mare de timp față de masa luată anterior.

Imagini pentru guma de mestecat slabeste

Al studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Statului Louisiana, a demonstrat că mestecatul de gumă a fost util în controlul apetitului și în nevoia de a mai lua o gustare.

Dacă elimini în jur de 50 de calorii pe zi mestecând gumă, atunci e timpul să faci mici schimbări în stilul tău de viață: urcă întotdeauna pe scări, sau alege din magazin laptele cu cea mai puțină grăsime. În acest fel poți elimina în jur de 100 de calorii pe zi.

Poate că cel mai mare beneficiu al mestecării de gumă vine în rutina ta zilnică de a căuta ”ceva de ronțăit” care, cu siguranță, are mai multe calorii. Înlocuiește de câteva ori cipsurile cu guma de mestecat și cu siguranță vei reuși să slăbești.

Imagini pentru guma de mestecat slabeste

Iată și câteva ponturi pentru a elimina mai multe calorii mestecând gumă:

  • mestecă gumă atunci când ai poftă de o gustare între mese
  • mestecă gumă atunci când esti la o petrecere sau chiar atunci când te uiți la televizor pentru a nu mânca altceva cu mai multe calorii
  • păstrează întotdeauna guma la tine în geantă sau la îndemână
  • mestecă gumă atunci când gătești pentru a nu gusta mâncarea în exces

Chiar dacă guma te poate ajuta să pierzi calorii și să eviți îngrășarea, este important să nu depășești doza recomandată.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici