Nu combina niciodată aceste alimente dacă vrei să slăbești

0
713

Anumite combinații de alimente, pe lângă faptul că îți afectează sănătatea, constiutie și o piedică în slăbire, mai ales dacă vrei să obții un abdoment plat.

Pentru a fi un om sănătos și a ajunge la o vârstă înaintată fără prea multe afecțiuni, trebuie să acordăm mare atenție alimentelor pe care le consumăm și, în mod special, felului în care le combinăm.

Cu toții am încercat măcar o dată în viață o dietă pentru a deveni mai atrăgători, însă ceea ce trebuia să facem de fapt, era să încetăm din a mai consuma anumite alimente împreună.

Mai jos, am selectat câteva dintre cele mai nepotrivite combinații de alimente pe care le facem adesea:

1. Carnea și cartofii

Imagini pentru cartofi cu carne

Se știe că în lumea întreagă cartofii se află în topul mâncărurilor preferate de oameni, indiferent de vârstă sau sex. Cu toții consumăm cartofi prăjiti și, cel mai adesea, alături de carne. Un exemplu concret ar fi mâncarea de la fast-food. Toată lumea merge la McDonald’s pentru a savura un hamburger alături de o porție de cartofi prăjiți. La fel de nesănătoase sunt și combinațiile pe care le facem chiar acasă la noi. Friptura servită alături de cartofi nu va fi niciodată o combinație fericită, indiferent de felul în care este gătită mâncarea.

2. Pastele cu sos

Imagini pentru paste cu sos de rosii

Pastele se digeră greu, iar sosul nu face altceva decât să îngreuneze și mai mult digestia, mai ales sosul roșu de roșii. În plus, acest sos provoacă și aciditate în stomac.

3. Ouă cu bacon

Imagini pentru oua cu bacon

Atât ouăle, cât și carnea conțin proteine. Consumate împreună la aceeași masă rezultă prea multe proteine greu de digerat. Urmarea va fi o stare îndelungată de balonare și senzație de disconfort după masă. Ideal ar fi ca proteinele să fie consumate alături de legume.

4. Brânză prăjită

Imagini pentru branza prajita

Una dintre cele mai proste combinații pentru stomacul nostru o reprezintă brânza prăjită cu pâine. Este bine cunoscut faptul că brânza fermentează chiar și în stomac, iar acest lucru va duce la balonare și gaze. Digestia, de asemenea, va fi îngreunată și se va produce într-un timp mai lung.

5. Bananele și laptele

Imagine similară

 

Cele mai cunoscute rețete de smoothie conțin lapte și banane. Cu toate acestea, puțini dintre noi știu că această combinație este foarte prostă. La un om sănătos vor apărea probleme de digestie, iar la cei bolnavi de astm sau care suferă de diferite alergii, situația se va înrăutăți. Cosumate împreună, aceste două alimente cresc secreția de mucus și astfel îngreunează respirația.

6. Vinul după desert

Imagini pentru vin si desert

Multe persoane au obiceiul ca după masa de seară, după ce au mâncat și desertul, să se relaxeze în fața televizorului alături de un pahar de vin. Acest obicei este cu adevărat greșit întrucât îți va provoca din nou foame.

7. Ceaiul cu lapte

Imagini pentru ceai cu lapte

Mulți dintre noi aleg această băutură care pentru alții poate părea bizară. Ciudată sau nu, această combinație de ceai cu lapte este nesănătoasă și nu aduce niciun beneficiu. Laptele și ceaiul își vor anula reciproc beneficiile.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici