Nu mai căuta scuze și slăbește

0
587

Dacă ai câteva kilograme în plus, nu trebuie să îți fie rușine de corpul tău, ci doar să slăbești. Pierderea în greutate este un proces fizic, dar și unul mental. Dacă te pregătești psihic înainte de a începe lupta împotriva kilogramelor, te va ajuta să ai succes pe termen lung, dar și să îți recapeți încrederea în tine.

  • Stabilește un ideal pe care vrei să il atingi, dar să nu fie unul prea mare.

Poate că idealul tău este să slăbești 50 de kilograme sau doar un număr, două la blugi. Idealurile trebuie să fie realiste pentru a putea fi atinse vreodată. Concentrează-te pe schimbări mici pe care le poți face pentru a slăbi puțin câte puțin.

Dacă îți propui să mănânci salată în locul unui prânz obișnuit în fiecare zi, va fi mult mai ușor să realizezi acest lucru, decât să îți propui să mănânci numai salată timp de o săptămână. În plus, în acest fel, nici dieta nu va fi una drastică și imposibil de respectat.

Imagine similară

Dacă vrei să slăbești, cu siguranță trebuie să elimini sucul din viața ta. Dar cum faci acest lucru dacă ești obișnuit să bei suc în fiecare zi? Începi prin a înlocui sucul cu ceai sau un suc natural făcut de tine acasă trei zile pe săptămână. Astfel nu vei duce lipsa sucului, dar te vei obișnui cu o cantitate mai mică și în cele din urmă vei reuși să trăiești fără suc.

Exercițiile fizice pot constitui o altă problemă. Dacă ești nou și nu ai antrenament, ideal ar fi să faci mișcare 30 de minute pe zi. Cu timpul, corpul tău se va obișnui cu efortul și va rezista mai mult de o jumătate de oră.

Mărește aceste idealuri pe măsură ce trece timpul, până vei ajunge acolo unde îți dorești și la greutatea mult visată.

  • Fii blând cu tine și corpul tău

Greutatea este adesea o problemă psihică și cauzează sentimente de vinovație, rușine, lipsă de încredere în propria persoană. Dacă aceste tipuri de emoție te caracterizează atunci când vine vorba despre greutatea ta, ar fi ideal să îți schimbi modul de gândire, dar și modul în care mănânci și stilul de viață.

Observă care îți sunt celelalte calități și pune-le în valoare. Privește în oglindă în fiecare zi și precizează măcar un lucru care îți place la tine. Fă-ți propriile complimente.

Imagini pentru priveste in oglinda

Nu îți comenta defectele în fața altor persoane. Asta nu te va ajuta deloc. Trebuie să ai încredere în tine, iar dacă tu nu ai, atunci cine o va face?

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici