Pastilele pentru slăbit

0
2514

Pastilele pentru slăbit pot fi împărțite în mai multe categorii:

  1. medicamente
  2. suplimente nutritive

Deosebirea dintre cele două tipuri de pastile pentru slăbit constă în faptul că medicamentele se folosesc numai în urma discuției cu medicul, ele se eliberează pe bază de prescripție medicală, de obicei sunt derivate amfetaminice și se folosesc în cazuri grave, iar suplimentele nutritive pot fi cumpărate fără prescripție medicală și sunt suplimente obținute din plante, care completează alimentația.Imagini pentru pastile pentru slabit

Deși suplimentele nutritive nu prezintă efecte secundare și sunt considerate sigure pentru sănătate, nu putem lua suplimente oricând și oricum. Acestea se atribuie în funcție de vârstă, greutate, înălțime, tip somatic, istoricul dietelor, dieta actuală, antrenament sau buget. Pe piață întâlnim sute de produse diferite și din această cauză este recomandată consultarea unui consilier nutrițional. Un produs care a funcționat foarte bine pentru o prietenă nu poate fi neapărat util și pentru tine.

Medicamentele (Reductil, Xenical, Regenon), aflate de cealaltă parte, nici ele nu constituie o garanție că sunt bune sau nu. Putem cumpăra direct din farmacii medicamente pentru slăbit foarte periculoase pentru organismul nostru sau pastile care nu conțin nimic.

Imagini pentru pastile pentru slabit xenical

Pentru fiecare produs cumpărat trebuie să citim eticheta, să analizăm ingredientele și efectul lor, fie că este vorba de medicamente, fie că este vorba de suplimente nutritive.

 

Pastilele pentru slăbit menționate mai sus ( Regenon și Reductil), sunt produse farmaceutice apropiate de amfetamine. Efectele lor pozitive ar fi că acestea reduc pofta de mâncare și dau energie. Din păcate au și efecte negative. Printre acestea se numără: tulburările psihice și de comportament, depresia, nervozitatea, insomniile, dependența, hipertensiunea arterială.

Imagini pentru pastile pentru slabit reductilImagini pentru pastile pentru slabit reductil

Xenical reprezintă un supliment care blochează absorția grăsimilor sau carbohidraților. Folosirea acestuia este recomandată numai ocazional, pe o perioadă foarte scurtă de timp, în niciun caz nu trebuie atribuit în mod constant. Momentul ideal pentru atribuirea acestui supliment ar fi atunci când nu se poate evita sub nicio formă o masă copioasă.

Mai există și laxativele (Dulcolax, Furosemid). Acestea au rol de a goli tubul digestiv, dar sunt dăunătoare deoarece produc deshidratare, pierderi de minerale, dezechilbru electrolitic și chiar moarte. Cel mai indicat este ca acestea să fie utilizate numai la recomandarea medicului.Imagini pentru pastile dulcolax

Imagini pentru pastile furosemid

Așadar, pastilele pentru slăbit pot fi periculoase și pot cauza probleme organismului nostru. Dacă dorești să consumi astfel de pastile, este indicat să o faci numai sub îndrumarea și atenția medicului.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici