Planul de dietă și slăbirea rapidă

0
20777

Orice persoană care dorește să slăbească rapid câteva kilograme știe că acest lucru nu este unul dintre cele mai simple de cele mai multe ori. De aceea este bine să fii organizat și să ai un plan stabilit în minte pentru a reuși să-ți atingi obiectivul propus, acela de a slăbi rapid câteva kilograme.

Mai jos, am adunat pentru tine câteva puncte esențiale în orice plan de dietă și care, cu siguranță, vor afea efecte vizibile și asupra corpului tău.

  • Numără caloriile

Stiind care este numărul de calorii de care are nevoie corpul tău pentru a funcționa corect, te va ajuta să îți personalizezi planul de dietă și să slăbești mai repede decât se presupune. Nevoia ta de calorii depinde de vârstă, sex, înălțime și activitățile pe care le faci. Există calculatoare online pe care le poți folosi pentru a determina numărul de calorii pe care ar trebui să îl consumi în fiecare zi.

Imagini pentru calculator

În general, numărul de calorii pe care ar trebui să îl mănânce o persoană în fiecare zi este 1200 de calorii. Nu trece mai jos de acest număr fără să consulți un medic înainte.

Fă-ți un plan de dietă. Alege mese care sunt echilibrate și conțin fructe, legume, cereale integrale, grăsimi sănătoase, proteine slabe. O cină sănătoasă ar trebui să conțină jumătate legume și fructe, iar cealaltă jumătate să fie formată din cereale integrale și proteine slabe.

  • Mănâncă alimente care reduc pofta de mâncare

Mesele echilibrate îți oferă puține calorii, dar te vor ajuta să îți acoperi pofta de mâncare. Există anumite alimente care te mențin sătul ore în șir. Include-le în planul tău de dietă: grapefruit, ovăz, mere, ouă, ginger, nuci, plante cu frunze verzi, cartofi, ciocolată negră, alimente picante.

  • Ține un jurnal cu ce mănânci

Imagini pentru lista

Scrie fiecare aliment de la fiecare masă, gustări sau băuturi pe care le consumi și cantitatea acestora. Dacă scrii ce consumi, te ajută să îți amintești ce ai mâncat. Acest lucru te va motiva să alegi alimente mai sănătoase la fiecare masă.

  • Ai grijă la mărimea porțiilor de mâncare.

Alege porțiile potrivite și nu depăși limita. Un baton de migdale uscate cu merișoare uscate se poate transforma într-o sursă gigantică de calorii dacă nu ești atent la cantitate.

  • Nu sări peste mese

Imagine similară

Un mic dejun sănătos crește rata metabolismului la primele ore ale dimineții și  îți menține energia la un nivel ridicat. O gustare mică la două ore îți menține metabolismul activ. Să mănânci regulat, îți menține nivelul de zahăr din sânge stabil și reduce caloriile nesănătoase.

  • Nu mai consuma băuturi îndulcite

Alege apă, ceai, cafea neagră în loc de sucuri, energizante, cafele cu diferite arome sau martini. Să tai calorii prin înlocuire poate fi mult mai simplu și mai rapid.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici