Retenția de apă și slăbirea

0
404

Dacă ești una dintre persoanele care încearcă să slăbeacă prin diete și exerciții, cu siguranță, variațiile zilnice de pe cântar sunt frustrante. Este greu să spui dacă programul de slăbire pe care îl urmezi chiar funcționează atunci când numărul de pe cântar variază de la o zi la alta. Dar acele schimbări de pe cântar variază în fiecare zi din cauza retenției de apă din organism. Așadar, cum scapi de greutatea dată de apă? Continuă să citești acest articol și vei afla secretul.

Cum apare retenția de apă?

Imagine similară

În cele mai multe cazuri, retenția de apă apare din cauza alimentelor pe care le consumi pe parcursul zilei. Aproximativ 22% din apa din corpul nostru provine din mâncare, dar numărul este diferit în funcție de câte fructe și legume consumi. Consumul de carbohidrați poate, de asemenea, să crească retenția de fluide, dar și sensibilitatea la sare.

Tratament?

Din fericire, retenția de apă poate fi tratată. Există mai multe metode prin care poți scăpa de această problemă, dar cele mai sigure și sănătoase sunt cele bazate pe ierburi cu proprietăți diuretice.

Ceaiul verde este cel mai popular supliment folosit în cazul retenției de apă. În multe diete de slăbire este menționat și ceaiul verde. Nu există niciun studiu care să demonstreze faptul că acest tip de ceai se dovedește folositor în lupta cu kilogramele în plus, dar un lucru este sigur: ceaiul verde conține cofeină, iar acesta acționează ca un diuretic.

Imagini pentru ceai verde

Păpădia este o altă plantă foarte des utilizată pentru a scăpa de greutatea dată de apă. Există studii care au dovedit faptul că păpădia îmbunătățește procesul de urinare.

Imagini pentru ceai de papadie

Dacă nu ești genul de persoană căreia să îi placă ceaiurile, există și alte moduri prin care poți trata retenția de apă:

  • micșorează consumul de sodiu                                                                            Aici este vorba în primul rând de sare, dar există numeroase alimente în care se ascunde sodiul: alimente procesate, conserve, fast-food, alimente congelate.

Imagini pentru sodiu

  • bea apă

Dacă bei suficientă apă, corpul tău nu va mai reține apa de care ar putea avea nevoie mai târziu.

  • mănâncă alimente care te hidratează

Printre aceste alimente se numără fructele și legumele. Cele mai eficiente sunt pepenele galben, pepenele roșu, căpșunile, salata, varza, țelina, asparagus, spanacul. Unii le numesc diuretice naturale.Imagini pentru fructe si legume

  • fă sport

Mișcarea îmbunătățește circulația și sensibilitatea la insulină.

 

Imagini pentru sport

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici